Ovaj pariški muzej pravi je skriveni dragulj grada – a ulaz u njega je besplatan!

Ako vas ljetos put odvede u francuski glavni grad, znate gdje se trebate zaputiti.

Uz jeftine letove i nikad povoljnije cijene aviokarata, Europa nam je bliže no ikad, a ako ovo ljeto odlučite na par dana ‘skoknuti’ do Pariza, tog uvijek šarmantnog grada romantike i ljubavi, imamo ideju za jednu besplatnu aktivnost koja bi se mogla svidjeti svim ljubiteljima umjetnosti i arhitekture. Naime, radi se o Musée Carnavaletu, muzeju u kojem posve besplatno možete razgledati izložbe i postav koji uključuje impresivna umjetnička djela sve od antike pa do suvremenog doba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ali O’Neill (@alisongenevieve)

Smješten u srcu jedne od najljepših četvrti Pariza, Maraisu, ovaj muzej koji je nekoć bio privatna palača oduševljava svojim unutarnjim vrtovima, šarmantnom kavanom, kao i općenito svojom arhitekturom koja će vas čim u njega kročite teleportirati u doba baroka, raskošnih balova i dekadentnih zabava aristokracije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dhiraj & Lynda D’Souza (@wildenorthinteriors)

Ovo je zapravo povijesni muzej i kao takav je najstariji u Parizu, a priča priču o stanovnicima ovog grada od antike pa do danas. Ima muzejsku zbirku od čak 625.000 umjetničkih djela, a kada ih sve razgledate i dobro se umorite, u vrtu možete sjesti u prekrasnu kavanu i popiti šalicu omiljenog napitka ili se počastiti francuskom slasticom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora the explorer (@d.1a._)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ratana Keeratiyothin (@kaewk)

Muzej je otvoren od utorka do nedjelje, tijekom cijele godine, od 10 do 18 sati, a besplatno možete razgledati cijeli stalni postav, no morate rezervirati svoju ulaznicu putem ovog linka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli spam (@leandroeloy_)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lena Zufarova (@lena_zufarova)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaOvaj pariški muzej pravi je skriveni dragulj grada – a ulaz u...

Cover star Dina Levačić i Matea Jelić: ONE MOGU SVE

U nizu tekstova i priča na impresivnih 260 stranica Elle Hrvatska nastavlja rušiti barijere i pristupati uobičajenim temama iz uglova koji su neočekivani - u ljeto...

Facebook

99,687FanovaLajkaj