Sanjamo o zimskim blagdanima u New Yorku: ‘Veliku jabuku’ u doba Božića trebate doživjeti barem jednom u životu

Carstvo lampica i ukrasa.

New York je neosporno jedna od najzanimljivijih metropola svijeta. ‘Grad koji ne spava’ pravda svoj nadimak jer ovdje cijele noći i dana možete pronaći nešto za raditi i istraživati. Carstvo nebodera, velikih parkova i umjetničkih kvartova mami na avanture, a najčarobnije doba za posjet New Yorku je doba zimskih praznika.

Prvi puta smo vidjeli Božić u New Yorku kada smo gledali ‘Sam u kući’, a od tada maštamo o posjetu tom gradu u doba božićnih blagdana. Stotine tisuća lampica u tom razdoblju preplave grad čineći ga pravom božićnom bajkom, a brojne slavne lokacije i atrakcije zaogrnu se u specijalno blagdansko ruho.

Osim predivnih ukrasa i vibrantnog stila života kojim ovaj grad odiše, oduševit će vas i božićni programi koji se tijekom Adventa u New Yorku odvijaju svakog dana. Od kićenja božićnog drvca u Rockefeller Centru, preko postavljanja ukrasa duž avenija koje mame osmijehe na lica pa sve do atraktivnih manifestacija u Central Parku i na slavnom Manhattanu.

Zamislite samo da kližete po ledu jezerca u Central Parku ili da pak ispijate kuhano vino dok šećete i razgledavate izloge duž Pete Avenije. Svjedočite brojnim blagdanskim koncertima na otvorenom i na nekoliko dana oživite sve omiljene scene iz božićnih filmova snimljenih u New Yorku, a takvih je puno.

Ako vam se sviđa ideja o ovakvom putovanju, bitno je znati da trenutno iz Zagreba možete letjeti za New York za oko 300 eura, a iako će vas ovakvo putovanje u doba blagdana koštati više nego tijekom ostatka godine – rekli bismo da se isplati ponekad se ‘isprsiti’ i priuštiti si provod života.

U nastavku vam donosimo dio magične atmosphere božićnih praznika u New Yorku. Garantiramo da će vas već od samog pogleda na okićene ulice tog velegrada prožeta osjećaj blagdanskog raspoloženja i veselja. Kako ga onda ne poželjeti iskusiti u stvarnosti?

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSanjamo o zimskim blagdanima u New Yorku: ‘Veliku jabuku’ u doba Božića...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram