Što kažete na bijeg od svakodnevice u bajkovito planinsko selo s drvenim kućicama?

Maleno mjestašce koje kao da je ispalo iz snova.

Nakon što smo cijelo ljeto uživali na jadranskoj obali, kupali se i sunčali, vrijeme je da svoju pažnju okrenemo kontinentu i potražimo destinacije idealne za jesenski odmor. Jednu takvu pronašli smo i u Crnoj Gori, susjednoj nam državi koja skriva mnoge turističke dragulje, a nisu svi smješteni na morskoj obali!

Jedan takav dragulj je i etno selo ‘Smrčevo brdo’ na Durmitoru, u Pošćenskom kraju. Smješteno na visokih 1560 metara nadmorske visine, ovo selo oduzima dah i svojim dizajnom i okolinom. Velike prostrane zaravni s kojih se pruža pogled na planinske klance i šume oduševit će vas, a vrlo vjerojatno će vam se svidjeti i drvene kućice u kojima se ovdje odsjeda. Naime, radi se o dizajnerskim, potpuno obnovljenim drvenim kućicama koje mogu primiti od 2 do 6 gostiju, a nude potpunu opremljenost i komfor.

Napravljene od lokalnog drva i kamena, savršeno su se stopile s prirodom, a sve imaju i balkon na kojem možete uvečer promatrati suton iza planinskih vrhova. Zvuči rajski, zar ne? Uz sve to, etno selo poslužuje i doručak svojim gostima, a koji se temelji na lokalnim gastro specijalitetima toga planinskog kraja. Kajmak, dimljeni pršut, sirevi, pite i kefir samo su dio ponude koja će se ovdje naći na vašem stolu.

Inače, ovo etno selo smješteno je nedaleko Žabljaka, najvišeg naseljenog mjesta na cijelom Balkanu. Najlakše je ovamo stići automobilom, a koji će vam omogućiti i da istražite druge okolne ljepote, poput Crnog jezera, koje se smjestilo 10 kilometara od etno sela, a osvaja planinskom tirkiznom vodom. Tu su i organizirane ture jahanja, pješačenja i planinarenja, a zaljubljenici u brdski biciklizam također će doći na svoje – ovaj kraj nudi divno uređene staze za adrenalinski biciklizam.

Dodatne informacije o rezerviranju smješataja u ovom idiličnom planinskom mjestu saznajte na ovoj stranici.

PutovanjaMeđunarodna putovanjaŠto kažete na bijeg od svakodnevice u bajkovito planinsko selo s drvenim...

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram