Sunčanje na vrhu Alpi: Najljepša ‘plaža’ na snijegu nalazi se u Austriji, a evo zašto je posjetiti

Skijalište Nassfeld može se pohvaliti prekrasnom sunčanom terasom na snijegu koju mnogi nazivaju i alpskom 'plažom'.

Uživanje u zimskim radostima poput skijanja, sanjkanja i klizanja u punom je jeku, a jedno od najljepših i Hrvatima najomiljenijih skijaških destinacija nalazi se na granici austrijskih i talijanskih Alpi, u mjestu Nassfeld. Nassfeld je dugogodišnje omiljeno skijalište Hrvata, a kako je od naše zemlje udaljen samo tri sata vožnje automobilom – jasno je i zašto je tako.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nassfeld (@nassfeld)

Trideset modernih žičara i vučnica, 110 kilometara staza i brojni punktovi s restoranima i barovima dovoljno su primamljivi faktori da tisuće turista i skijaša svake godine tijekom zime pohrli u Nassfeld kako bi na barem tjedan dana svojski uživali na snijegu.

Zimska “plaža”

No, osim predivnih planinskih vrhunaca i pogleda koji oduzimaju dah te odlično opremljenih ski staza, ovo se austrijsko skijalište može pohvaliti i jednom poprilično jedinstvenom atrakcijom – zimskom ‘plažom’! Naime, Nassfeld se zbog svog specifičnog geografskog položaja može pohvaliti s čak 850 sunčanih zimskih sati godišnje, pa su se direktori ski centar dogovorili da na vrhu jedne od planina naprave i zimsku ‘plažu’, odnosno najveću planinsku terasu za sunčanje u Europi!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nassfeld (@nassfeld)

Na gornjem terminalu žičare Gartnerkofel i žičare Madritsche tako vas čekaju dva specijalna mjesta za sunčanje, a ogromni sunčani satovi pokazuju vam koliko je sunčanih sati bilo u Nassfeldu u tekućoj sezoni. Naravno, terasa je okružena kućicama s hranom i pićem, a na sve strane se pruža prekrasan panoramski pogled na Alpe. Nije li ovo mjesto kao stvoreno za sve ljubitelje uživanja u zimskim krajolicima?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marie Johanne Rauff Kastrup (@maroiemouse)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nassfeld Pramollo (@nassfeldpramollo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diga.Climb.Photos🕉 (@diga.climber)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSunčanje na vrhu Alpi: Najljepša 'plaža' na snijegu nalazi se u Austriji,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj