Znate li da u Sloveniji možete prošetati iza velebnog slapa koji oduzima dah?

Ideja za vikend izlet koji ćete pamtiti.

Često vam pišemo o idejama za izlete u Sloveniju, malenu, zelenu zemlju velikih ljepota, a ovog puta vam predstavljamo ideju za jesenski jednodnevni posjet jednom od najljepših čuda prirode te zemlje. Naime, Slovenija možda i ima samo jedan Nacionalni park (Triglav), ali taj park zauzima više od 4 posto ukupnog teritorija zemlje te na svom području skriva divna blaga. Jedno od njih je i impresivan slap koji se nalazi u dolini Vrata, u blizini mjesta Mojstrana. Radi se naravno o poznatom slapu Peričnik.

@mr.ck__

Slap Peričnik zapravo čine dva slapa – Gornji i Donji Peričnik, a zajedno su iznimno impresivni. Gornji je visok 16, a Donji čak 52 metra, što ih zajedno čini jednima od najvećih slapova u zemlji. Ovo je područje danas zaštićeno kao prirodna baština Slovenije te zaista očarava ljepotom. Kako je Slovenija poznata kao zemlja aktivnog turizma, i do slapa Peričnik možete doći pješice te ga kompletno razgledati sa svih strana prateći pješačku stazu koja kreće nedaleko Mojstrane.

@felixschreiner_

Šetnja tako prati tok rijeke Bistrice, a već se s nje pruža lijep pogled na oba dva slapa. No, ono što ovo mjesto čini posebno atraktivnim posjetiteljima je činjenica da možete prošetati i ispod samog slapa – te tako doživjeti njegovu vodenu zavjesu i s druge strane, odnosno sakriti se ispod slapa! Do Donjeg slapa vodi lagana staza tijekom koje ćete svladati oko 100 metara uspona, a nakon što se popnete na vrh Donjeg slapa, slijedi uspon od 20 minuta do Gornjeg. Ta je staza strmija i zahtjevnija, no doživljaj kada se popnete je neopisiv.

@gieruniowa
@romane_mvl
@toto_je_nas_svet
PutovanjaMeđunarodna putovanjaZnate li da u Sloveniji možete prošetati iza velebnog slapa koji oduzima...

Facebook

99,687FanovaLajkaj