Grad Trilj u samom srcu ljeta postaje središte eko načina življenja

Prvo izdanje jedinstvenog prodajno-izložbenog sajma posvećenog ekologiji i očuvanju okoliša.

U zelenoj oazi Dalmatinske zagore, nadomak Splita, krije se Trilj, cetinski “grad mostova”, koji će u samom srcu ljeta postati omiljena destinacija svih ljubitelja ekologije i očuvanja prirode. Od 14. do 16. srpnja u ovom bajkovitom dalmatinskom gradiću održat će se prvo izdanje Trilj Eko Festivala.

Kroz tri dana trajanja, smješten u glavnom gradskom parku, ovaj prodajno-izložbeni sajam posjetiteljima će ponuditi široku lepezu proizvoda i usluga vezanih za ekologiju i eko načina življenja, uz niz edukativnih radionica i bogati glazbeni program.

Uz eko-prehrambene proizvode, Trilj Eko Festival će obuhvatiti kompletnu ponudu proizvoda i usluga koji su vezani za očuvanje okoliša i zdravog načina života, što ga čini jedinstvenim u Republici Hrvatskoj. Obnovljivi izvori energije, korištenje alternativnog prijevoza, održivi razvoj, prihvaćanje eko-normi i edukacija o njihovoj važnosti…samo su dio tema i kategorija koje će ovaj festival obuhvatiti u svom prvom izdanju.

Od ponude eko-proizvoda do sadnje više od tisuću biljaka

Festival će tako sadržavati prodaju i prezentaciju eko proizvoda, radionice o održivosti i kulturi zaštite okoliša, umjetnost i rukotvorine, besplatne servise bicikala, eko štand s pitanjima i odgovorima, dječje aktivnosti što će uključivati festival eko igračaka i eko igara, pješačke ture rijekom Cetinom i mjesta za sadnju drveća. Povrh toga, aktivnost sadnje bilja imat će za cilj posaditi više od tisuću biljaka razne vrste, dok će se sudionici poticati da voze svoje bicikle ili uhvate besplatni autobus od vlastite stanice do Trilja.

S ciljem promicanja eko načina življenja i osvještavanja važnosti brige o okolišu, veliki naglasak stavit će se na čišćenje i recikliranje ambalaže na području održavanja festivala te će se sav otpad reciklirati ili kompostirati, a ne slati na odlagalište.

Bogati festivalski sadržaj i radionice za velike i male

Sadržaj festivala obuhvatit će eko-tržnicu, na kojoj će biti prezentirani prodajni štandovi s eko-proizvodima, eko-energetiku, izložbeni dio gdje će se posjetitelji moći upoznati s obnovljivima izvorima energije kao i eko-prijevozna sredstva, izložbene štandove s elektro biciklima, motorima i automobilima. Dio programa bit će posvećen edukaciji, kroz radionice za odrasle i one najmlađe te festival eko-igračaka, a upravo iz tog razloga u aktivnosti na festivalu bit će uključeni i vrtići i škole.

Kroz visoke kriterije estetike iznimna pažnja pridodat će se i uređenju izlagačkih prostora, što će uključivati prigodne kupole, drvene kućice, kao i old timer vozila. Također, budući da će festival uključivati i glazbeni program, za dio produkcije pokušat će se koristiti solarni izvori energije, kako bi se na taj način pokazale njihove mogućnosti i produkcijskom segmentu.

Način stvaranja pozitivne društvene promjene u okolišu koristeći različite proizvode i usluge glavni je cilj Trilj Eko Festivala, što će organizatori festivala, Turistička zajednica Trilj i Grad Trilj, prikazati na prvom izdanju ovog jedinstvenog prodajno-izložbenog sajma te ovaj bajkoviti dalmatinski gradić pretvoriti u središte eko-načina življenja, posvećenog očuvanju prirode. Detalji festivalskog programa bit će otkriveni u narednim tjednima, a sve novosti moguće je pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama.

PutovanjaOstaloGrad Trilj u samom srcu ljeta postaje središte eko načina življenja

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Facebook

99,687FanovaLajkaj