Djelić raja u blizini Korčule: Otočić Proizd skriva jedne od najčišćih morskih uvala na svijetu

Kratka vožnja brodicom iz Vela Luke jedini je način prilaska ovim plažama.

Stalno pišemo o prekrasnim uvalama, lijepim, luksuznim hotelima, ali i bajkovitim privatnim smještajima diljem naše obale, a sada je red došao i na to da vam predstavimo ljepote otočića Proizda nedaleko korčulanske Vela Luke, a koji se može pohvaliti time da na njemu nema nikakvih smještajnih kapaciteta, restorana i razvikanih beach barova već samo prekrasne, čiste uvale tirkiznog mora koje će oduševiti svakoga.

Dakle, na samom ulazu u duboki velolučki zaljev, smješten je prekrasan otočić Proizd. Godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, proglašen je za najljepšu plažu na Jadranu, a njegova prirodna ljepota i spoj bijelog stijenja, oblutaka u moru i savršeno čiste vode pravi su mamac za posjetitelje i danas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena (@anelei)

Dokaz da se radi o doista nevjerojatnom mjestu je i činjenica da se vijest o Proizdu kao malom dijeliću raja na hrvatskoj obali proširila i stranim medijima. Tako ga Daily Telegraf uvrštava u 5 naljepših plaža na Jadranu; New York Times ga preporučuje među 12 najljepših izleta na svijetu; The Richest Site stavlja otok Proizd na 9 mjesto između 40 najčistijih mora na svijetu; na Trip Advisoru, Proizd se nalazi na 3. mjestu u kategoriji Things to Do on Korčula island… Sve u svemu, svakako bismo vam sugerirali da ovo ljeto  jedan puni dan iskoristiti za magičan Proizd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kurnik (@kurnikt)

Taxi brodice za otok voze samo tijekom ljetnih mjeseci, polasci su iz centra mjesta Vela Luke. Vožnja traje nešto više od pola sata i donosi goste u uvalicu gdje se nalazi mali bar. Osim tog objekta, sve ostalo na otoku je netaknuto čovjekovom rukom – nema cesta s automobilima, prometala, apartmana ni vila. Najljepše plaže nalaze se na drugoj strani, do kojih vode uređene pješačke staze okružene šumom i zvukom cvrčaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domagoj Sever (@domagojsever)

Ti famozni „Bili Boki“, tri najljepše plaže Vele Luke nalaze se upravo na sjevernoj strani otočića, a iako na njima nema hlada, što im mnogi zamjeraju, radi se o spektakularnim prirodnim uvalama pa je užitak u uživanju u prirodi, slanoj svježini čistog mora i prekrasnim nijansama tirkiza zagarantirano.

S „Bilih Boka“ se posjetiteljima pruža prekrasan pogled prema susjednom otoku Hvaru i prema otvorenoj pučini. Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora na Korčuli, stoga, ako ste u blizini, nemojte propustiti ovaj vrhunski mediteranski užitak!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Kutija (@ana_kutija)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Kutija (@ana_kutija)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatian Nomads (@croatiannomads)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zeljka2009

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kurnik (@kurnikt)

PutovanjaHrvatskaDjelić raja u blizini Korčule: Otočić Proizd skriva jedne od najčišćih morskih...

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram