Posjet istarskom baru na rtu Kamenjaku u trenu će vas transportirati u tropske krajeve

Najjužnija točka istarskog poluotoka može se pohvaliti jednom od najzanimljivijih prirodnih atrakcija Llijepe Naše. Upravo tamo smjestio se i čuveni The Safari Bar koji mami posjetitelje sa svih strana svijeta.

Istra je poznata kao jedna najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Prekrasan zeleni poluotok u blizini planinskih lanaca, okružen morem i s brojnim skrovitim uvalama, carstvo tartufa i šparoga te dom brojnih vinarija i starih gradića, Istra je raj dostupan svima.

I dok već i vrapci na grani znaju da su Rovinj i Motovun mjesta koje svatko treba barem jednom u životu posjetiti, nešto je manje razvikan rt Kamenjak, najjužnija točka istarskog poluotoka koja se može pohvaliti prekrasnom prirodom, kristalno čistim morem, obiljem biciklističkih i pješačkih staza kao i tragovima dinosaura! Rt Kamenjak smješten je na Premanturi, dijelu samog juga Istre, oko 10 km udaljenom od Pule.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Time Out Croatia (@timeoutcroatia)

Južno od mjesta Premantura nalazi se rt Kamenjak, a istočno medulinski zaljev s mnogo malih nenaseljenih otočića. More nije nigdje takve plavozelene boje, tako čisto kao na ovom krajnjem jugu Istre. Tu se izmjenjuju predivne šljunčane i stjenovite plaže, a neke od njih su plaža Rt Kamenjak, plaža Pješčana uvala, plaža Stupce, plaža Munte…. Tu su i brojni okolni otočići od kojih je jedan od najzanimljivijih otok Porer na kojem se nalazi visoka kamena građevina i svjetionik koji je moguće iznajmiti. Također se u blizini nalazi Nacionalni park Brijuni, a za istraživanje samog Kamenjaka trebat će vam barem dva do tri dana, jer je ovaj dio Istre još uvijek gotovo netaknut, divlji i slabo posjećen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatia Full Of life (@croatiafulloflife)

No, u posljednje vrijeme sve češće i češće smo na Instagramu počeli viđati prizore influencera i sretnih turista kako se na Premanturi ljuljaju u visokim ljuljačkama, nalik onima s Balija. Upravo ta ljuljačka koja je stvorena za fotkanje smještena je na samom Kamenjaku te je se može pronaći u sklopu The Safari Bara, mjesta koje na svojem proputovanju Istrom morate posjetiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andy (@the.stefans)

Naime, The Safari Bar je mjesto u potpunosti sljubljeno s prirodom. Ovaj neobičan kafić skriven je u moru trstike koja raste iznad kamenitih plaža Kamenjaka, a do njega vodi niz tunela i prirodno formiranih labirinta. U sjeni trstike našao se tako ovaj simpatičan bar i restorančić koji nudi zaklon od jarkog sunca, domaću sangriu i limunade, ali i domaće lignje na žaru, istarski sir i masline te plate s pršutom.

Ono što nam je posebno zapelo za oko svakako je i slavna ljuljačka koja se nalazi nedaleko bara, a na kojoj se turisti iz cijelog svijeta obožavaju fotkati. Dakle, nakon što se okupate u nekoj od uvala Kamenjaka, posjetite centar Premanture te ogladnite, spas od ljetne žege možete pronaći u ovom neobičnom istarskom kafiću koji atmosferom podsjeća na neku nastambu iz džungle, a u kojoj ćete se odmah osjećati opušteno i lagodno.

Odlična ideja za posjet tijekom vikenda ili godišnjeg odmora, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dida♌ (@dzgirltravels)

PutovanjaHrvatskaPosjet istarskom baru na rtu Kamenjaku u trenu će vas transportirati u...

U najljepšoj kali stare jezgre Makarske pojavila se fantastična umjetnička instalacija

U jednoj od najljepših kala stare gradske jezgre Makarske do 14. kolovoza možete otkriti još jedno umjetničko iznenađenje zagrebačkog projekta Okolo koji ovdje gostuje od srpnja...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram