Šeće nam se kroz krošnje snijegom okovane šume. Ova divna lokacija u Sloveniji to i omogućuje

"Put među krošnjama" šetnica je atrakcija kod Maribora koju morate posjetiti ove zime.

Slovensko Pohorje je oduvijek bilo omiljena destinacija turistima u Sloveniji, a relativno nedavno je dobilo novu atrakciju – Pot med krošnjami, odnosno, Put među krošnjama, koji je već osvojio srca mnogobrojnih posjetitelja, a mi mislimo da je krajnje vrijeme da ga otkriju i hrvatski turisti. Radi se o jednoj vrlo čarobnoj atrakciji skrivenoj u samom srcu šume – koja u siječnju izgleda baš kao prava snježna bajka.

Naime, radi se o vrlo atraktivnoj šetnici u blizini Maribora i poznatog skijališta Rogle. Šetnica se nalazi u samom srcu pohorske šume, na vrhu Rogle. Duga je preko jednog kilometra i sadrži impresivan toranj visok 37 metara s kojeg se pruža veličanstven pogled na pohorsku šumu staru stotine godina. Najbolje je to što ova šetnica daje, kako joj sam naziv kaže, potpun doživljaj šetnje među krošnjama. Osim toga, činjenica da je napravljen tobogan dug 40 metara, a s kojeg se možete spustiti u podnožje ove goleme instalacije među krošnjama, oduševit će vas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Feel Slovenia (@feelslovenia)

Osim predivnog pogleda na prirodu i aktivnog kretanja, šetnica za svakog sadrži nešto korisno. Za one koji su gladni znanja, postavljene su edukativne ploče. Možete naučiti sve o lokalnim stablima, od korijena do vrhova krošanja, te upoznati nove životinjske i biljne vrste. Naučit ćete nove stvari o prirodnim procesima u šumi i kako ih zaštititi. Za one koji su pak željni adrenalina, na šetnici su postavljena i adrenalinska stajališta na kojima odrasli i djeca mogu isprobati koliko dobro mogu održavati ravnotežu, suočiti se s izazovom visine i pokušati pobijediti svoje strahove.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara (@tamarazabot)

Osim same šetnje i uživanja u pogledu na gustu šumu prekrivenu snijegom, preporučamo vam i posjet samoj Rogli koja se nalazi u neposrednoj blizini Puta među krošnjama. Osim uobičajenih zimskih aktivnosti i planinarenja, u Rogli možete pronaći i odlične restorane te se okrijepiti od dana provedenog na hladnom zimskom zraku. Uz to, tu je i slatki mali Maribor, slovenski gradić velikog šarma kojeg se isplati posjetiti u svako doba godine.

Ako smo vas ovim prijedlogom za putovanje u Sloveniju zaintrigirali, bit će dobro da znate i da je cijena ulaznice za Put među krošnjama iznosi 11 eura za odrasle, a 9 eura za djecu, no postoje i obiteljski paketi koji su višestruko isplativi. Više o svim detaljima vezanima uz organizaciju vašeg posjeta ovoj divnoj šumskoj oazi možete saznati na službenim stranicama Puta među krošnjama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli za dušu ? (@divokozaa)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli za dušu ? (@divokozaa)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jure Hrovat (@jurehrovat_55)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaŠeće nam se kroz krošnje snijegom okovane šume. Ova divna lokacija u...

3 influencerice s nama podijelile savjete za njegu kože ljeti

Nema ništa slađe od ljenčarenja na godišnjem odmoru. Sunce, miris soli, dašak povjetarca i kupanje u zrakama sunca za većinu Hrvatica je idealan odmor....

Morate vidjeti kako izgleda nova kolekcija nakita domaćeg brenda Karat Jewelry

'Allure'. Jedan od onih pojmova koji modnim znancima ne treba posebno predstavljati... Sve ono što dizajneri diljem svijeta iznova pokušavaju svakom novom kolekcijom (snažno...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram