Želite godinu dana besplatno živjeti na Siciliji? I to u obnovljenoj vili?

Airbnb nudi tu mogućnost!

Jeste li ikada sanjarili o životu na jugu Italije i to na živopisnoj Siciliji? Po mogućnosti u nekom pitoresknom mjestašcu u kući koja odiše predivnom povijesnom estetikom?

Za selo Sambuca na Siciliji koje je smješteno nekih 80 kilometara od Palerma, možda ste čuli prije nekoliko godina kada je svijet obišla vijest o kućama koje u tom selu možete kupiti za jedan euro. Taj potez lokalne uprave sa ciljem oživljavanja predivne sredine koja je tijekom godina ostala bez brojnih stanovnika baš kao i mnoga ruralna mjesta na jugu Italije naišao je na val oduševljenja te rezultirao sa zajedicom ljudi iz svih krajeva svijeta.

Sambuca

Sambuca je opet u centru pažnje i to zahvaljujući AirBnb-u koji je na svojim stranicama objavio natječaj koji će sretnom paru ili obitelji omogućiti život u pitoresknom selu poznatom po uzgoju vinske loze i maslina. Tako će na godinu dana netko imati priliku živjeti u obnovljenoj vili na tri kata u centru mjesta, štoviše, ovo zdanje restaurirao je poznati Studio Didea inspirirajući se već postojećom okolnom arhitekturom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Airbnb (@airbnb)

Zvuči divno, zar ne? I to nije sve! Sretnici koji osvoje natječaj na koji se moguće prijaviti do 30. lipnja zarađivat će tako što će iznajmljivati vilu putem Airbnb-a. Ako vas brine mogućnost da budete usamljeni, povesti možete prijatelja/prijateljicu ili dečka/curu, a dopušteno je sudjelovati i obiteljima s maksimalno dvoje djece. A računajte da ćete i među šest tisuća stanovnika ovog mjesta sigurno pronaći prijatelje i društvo jer kako je naglasio gradonačelnik Sambuce: “Tražimo nekoga tko želi živjeti s lokalnom zajednicom i sudjelovati u svim važnim trenutcima za zajednicu, od branja grožđa do branja maslina i jedva čekamo dočekati dobitnike natječaja.”

Ovo nam se čini kao idealno mjesto za one koji se bave digitalnim poslovima i sve važne aktivnosti mogu obavljati preko laptopa ili pak za sve one koji su baš tražili životnu avanturu i promjenu. Prijaviti se možete ovdje i sretno!

FotoAirbnb
PutovanjaOstaloŽelite godinu dana besplatno živjeti na Siciliji? I to u obnovljenoj vili?

Facebook

99,687FanovaLajkaj