Znamo gdje nam se putuje! Zovu nas rajski Pakleni otoci

Pakleni ili Paklinski otoci nedaleko otoka Hvara ljetna su destinacija iz snova.

Iako im ime sugerira da na njima postoji nešto pakleno, to nema veze s istinom. Upravo suprotno, Pakleni otoci, nekoliko stotina metara udaljeni od Hvara, zapravo su raj na zemlji. Prekrasne kamene uvale s tirkizno plavim morem, obilje skrivenih plaža, lokacije za najinstagramljivije fotke – sve to i još puno više nude ovi divni, zabačeni otočići koji mame svojom ljepotom.

Paklenski otoci ime su dobili prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Otočka skupina zato se naziva i „Paklinski otoci“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johannes Hulsch | Germany (@bokehm0n)

Daleko najveći otok ove lijepe morske oaze je Sveti Klement. Njegove južne obale krase mnogobrojne tirkizne uvale, a vezu između njih omogućavaju razgranati otočni puteljci. S obje strane ovog svetog otoka smjestili su se manji otočići – s istočne Marinkovac i Jerolim, a sa zapadne Vodenjak.

Bez obzira na to jeste li ljubitelji nautike, ludog noćnog provoda ili zvuka zrikavaca, popularnih gastronomskih odredišta ili obiteljskih domaćinstava, ili vam je možda samo do podizanja pulsa dok ove zelene oaze istražujete snagom vlastitih mišića – Pakleni otoci neupitno skrivaju mnoge rajske kutke po svačijem ukusu.

Kombinacija dobrih restorana, prekrasne prirode i čarobnih uvala čini Paklene otoke pravom oazom za bilo koga tko ih odluči posjetiti, a blizina Hvara jamči i opcije odličnih jednodnevnih izleta ili ludih noćnih provoda u nekom od hvarskih popularnih noćnih klubova. Izlet je to koji ćete dugo pamtiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko ▸ Travel (@departure_now)

Najposjećenije i najpoznatije plaže na Paklenim otocima su Mlini nasuprot istoimenog otočića, Ždrilca, Kordovan, i Vinogradišće koju ljudi još zovu i Palmižana. Na otočju je i veliki broj skrivenih uvala, dostupnih samo nautičarima. Na svim plažama more je iznimne čistoće i velike prozirnosti. Gotovo sve plaže karakterizira kontakt vapnenačke obale i tipična sredozemne vegetacije – makije.

Ako ste planirali svoj godišnji odmor provesti na Hvaru ili na nekom drugom otoku južnog Jadrana, svakako nemojte propustiti mogućnost da barem jedan sunčani dan provedete na nekom od Paklenih otoka. Očarat će vas svojom ljepotom, netaknutom prirodom i gastronomskom ponudom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dronephotos_dado

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej 🇭🇷 (@timotej)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luca Dicosmo | Photo (@luca_dicosmo)

PutovanjaHrvatskaZnamo gdje nam se putuje! Zovu nas rajski Pakleni otoci

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram