Znamo gdje putujemo ovo ljeto – u posjet londonskom stakleniku profesorice Sprout iz „Harry Pottera“!

Poznati londonski Warner Bros studio Hogwartsa, a koji godinama privlači stotine tisuća turista, ove godine dobiva novi dodatak – staklenik iz filmova o malom čarobnjaku Harryju.

Sjećate se kultnih scena iz „Harry Pottera i odaje tajni“ koje se odvijaju u stakleniku punom vrištećih biljaka mandragora? Od sada upravo to mjesto, taj magičan staklenik prepun biljaka koje vas žele ozlijediti ili ubiti, možete i posjetiti te se u mašti u tren oka transportirati u čarobne učionice Hogwartsa.

Naime, u sklopu Studio Toura u Warner Brosu u Londonu od 1. srpnja za posjetitelje će biti moguće prošetati među mandragorama profesorice Sprout te saznati mnoge zanimljivosti s tog kultnog Harry Potter seta. Kako se ove godine obilježava 20. godišnjica premijere „Harry Pottera i Odaje tajni“, znači drugog filma u franšizi, a u kojem po prvi puta i upoznajemo profesoricu Sprout, ovo je šarmantan način na koji je Warner Bros odlučio proširiti svoju Harry Potter/Hogwarts turu za fanove.

Povodom najave otvorenja, sam studio posjetio je i Tom Felton, kojeg pamtimo kao plavokosog Draca Malfoyja, te je svojim simpatičnim objavama na Instagramu odmah izazvao lavinu reakcija i potakao želju fanova da što prije i sami zavire u vrtlarsko carstvo profesorice Sprout. Osim već spomenute mandragore, u učionici se nalaze i mnoge druge egzotične i ubojite biljke koje se mogu vidjeti samo u čarobnjačkom svijetu. Recimo, tako će posjetitelji moći izbliza doživjeti kako izgleda otrovna tentakula koja visi sa stropa. Uz to, svatko može dobiti i štitnike za uši protiv vriskova mandragora, kao i okušati se u izvlačenju mandragora iz njihovih vrtlarskih lonaca – te tako rekreirati slavne scene iz filma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Warner Bros. Studio Tour (@wbtourlondon)

Kao što smo već spomenuli, staklenik svoja vrata za goste otvara 1. srpnja, a sve informacije možete doznati putem ovog linka. Ono što mi za sada znamo je to da će svi posjetitelji koji ovaj magični svijet odluče posjetiti ovog ljeta u početku ture biti dočekani u Velikoj Dvorani, a sam obilazak seta Hogwartsa uključivat će i obračune s malim nezgodnim stvorenjima Cornish Pixies, ali i upoznavanje s feniksom Fawkesom. Zvuči kao putovanje iz snova za sve Harry Potter fanove, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Warner Bros. Studio Tour (@wbtourlondon)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaZnamo gdje putujemo ovo ljeto – u posjet londonskom stakleniku profesorice Sprout...

U najljepšoj kali stare jezgre Makarske pojavila se fantastična umjetnička instalacija

U jednoj od najljepših kala stare gradske jezgre Makarske do 14. kolovoza možete otkriti još jedno umjetničko iznenađenje zagrebačkog projekta Okolo koji ovdje gostuje od srpnja...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram