Imamo rješenje za sve roditelje koji žele najbolju zaštitu od virusa za djecu

Ne možete kontrolirati sve aspekte života koji nam se trenutno događaju, ali na neke stvari ipak možete utjecati.

Kao da početak školske godine sam po sebi nije donio brojne izazove, ove godine pred roditelje su stavljene i neke nove brige. Pandemija korona virusa koja nam je u prvom dijelu godine pokazala kako zaista nikad ne možeš znati što te sljedeće čeka, “pomrsila” je račune na brojnim poljima, a školarci su se našli u potpuno novoj situaciji koja zahtijeva stalnu prilagodbu. Okolnosti na koje je malo tko mogao računati prije nekoliko mjeseci dovele su nas do novootkrivene snage, zajedništva, ali i pojačanog osjećaja straha i panike. Osim konkretnog straha od virusa, tu su i potencijalne posljedice i traume koje mogu uzrokovati trenutna brojna pravila o fizičkoj distanci.

Osim nas starijih koji također moramo paziti na svoje mentalno zdravlje, tu su i oni najmanji koji još nemaju razvijene tehnike i alate za objasniti izvanredne situacije koje se događaju. Ne zaboravite klincima ponavljati da je distanca od prijatelja privremena i da će sve one “sitnice” kao što su zagrljaji i šaputanja u uho uskoro opet postati dio njihovog života. Ali isto tako, ne zaboravite im dati do znanja koliko je važna higijena te koraci kao što su pranje ruku i ne diranje lica – to je prva i najbitnija stvar koju mogu i trebaju učiniti za svoje i zdravlje onih oko sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoono Hrvatska (@zoono.hrvatska) on

Što možete napraviti za svoje dijete kada je izvan doma i kod kuće?

U novim i kaotičnim situacijama često možemo steći dojam da je dosta toga izvan naše moći djelovanja. Naravno, to nikad nije slučaj i bit će sasvim dovoljno da se fokusirate na ono što možete napraviti kada vaše dijete nije s vama, ali i u onim situacijama kada se općenito želite osjećati sigurnije kod kuće. Zastrašivanje, pretjerano umanjivanje, ali i preuveličavanje događaja i opsežno objašnjavanje koje nadilazi njihove kapacitete da razumiju (jer to samo daje dodatnog materijala za fantazije i strahove), ostavite po strani i odlučite se za jednostavniji pristup koji će djeca brzo usvojiti.

Djeca će vas sigurno kopirati

Vjerojatno i sami iz prakse možete zaključiti da će djeca u brojnim situacijama kopirati svoje roditelje. Svi savjeti o distanci koju trenutno moraju održavati ili o nošenju maski ako distanca nije moguća, djeca će najlakše usvojiti ako vide svoje roditelje da se istih pravila pridržavaju u raznim društvenim okolnostima.

Razmislite o dezinficijensima jer nisu svi jednako kvalitetni

Skoro pa očekivano, nije trebalo predugo vremena da se na našem tržištu pojavi hrpa dezinficijensa. U šumi proizvoda ima onih koji su manje ili više kvalitetni pa čak i potencijalno opasni, na što je sredinom ljeta upozorila i američka Agencija za hranu i lijekove (FDA), a ima i onih koji uz kvalitetu pružaju i važne dodatne značajke. Naš je prijedlog da čekirate brend Zoono koji je dostupan u ljekarnama i njihovim web-shopovima, a uključuje sredstva koja za razliku od ostalih ne samo da trenutno uklanjaju patogene mikroorganizme s tretiranih površina već nude dugotrajnu zaštitu vama i vašoj obitelji.

Kako to funkcionira? Primjerice, proizvod Zoono TO GO koji se koristiti za zaštitu svih površina možete koristiti na svim onim mjestima s kojima djeca često dolaze u kontakt, a to uključuje i kolica, školski pribor, radni stol, igračke… Nakon nanošenja proizvoda formira se antimikrobski sloj koji se veže za površinu koja onda ostaje zaštićena do 30 dana! Ne morate ga reaplicirati mjesec dana, a bonus je što nema boje, mirisa, ne ispire se, ekološki je prihvatljiv i potpuno siguran za ljude i životinje.

Pripremite “slatki” paketić za školu

Kako biste djeci lakše približili važnost brige o sebi i korištenje dezinficijensa normalizirali u svakodnevnom životu, složite “self-care” paketić u koji ćete ubaciti slatkiš ili omiljenu glickalicu vašeg djeteta, napišite poruku dana koja će sadržavati pozitivni citat u vezi škole, druženja i prijatelja ili baš vašu osobnu poruku. Neka dio ovog posebnog paketa bude i zaštita od mikroba. Klincima bi mogao biti jako zanimljiv Zoono Hand Sanitiser u pjeni koji će biti zabavno koristiti, a vi ćete biti mirni jer koriste sredstvo koje je odobrila FDA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CONTENT CREATORS (@thecontentcatchers) on

Ovaj dermatološki ispitan i siguran proizvod posebno je prikladan za manje uzraste i za sve klince kojima je još teško percipirati važnost zaštite jer se njegove molekule trajno vežu za kožu i stvaraju obrambenu barijeru koja uništava mikroorganizme do 24 sata, i to nakon svakodnevnog pranja ruku. To znači da prije škole ili raznih aktivnosti proizvod nanesete i mirni ste cijeli dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mama – Life – Fitness➰ (@nadinemuller) on

Izaberite ono što je najbolje za vašu obitelj, proizvode koji su u potpunosti sigurni za kožu i koji neće predstavljati dodatan stresor za kožu kontinuiranom reaplikacijom. Imajte na umu da je takav pristup neusporedivo praktičniji i dugoročno isplativiji. Jednostavno, neka vam misao vodilja bude da birate ono što je najbolje za vašu obitelj, i ne brinite, ne mora sve biti savršeno, ali neke stvari ipak mogu donijeti značajnu količinu olakšanja…

Zdravlje Jolie mama Imamo rješenje za sve roditelje koji žele najbolju zaštitu od virusa za...

povezano

jolie preporuke

Diana Viljevac predstavila novu kolekciju za jesen/zimu 2020.

Nova kolekcija jesen/zima 2020. hommage je hrabrim ženama koje su ostale pozitivne, nisu se prepustile niti razmišljale o odustajanju i koje su najveća inspiracija...

Košare su jedan od najšarmantnijih detalja u domu

Šarmantni i rustikalni pleteni detalji uklapaju se u gotovo svako uređenje prostora, a posebno lijepo izgledaju u prostorijama u kojima prevladavaju prirodni materijali i...

Slatka pita od bundeve simbol je jeseni, a jako ju je lako napraviti

Bundeve su definitivno jedan od simbola jesenskih mjeseci. Zahvaljujući popularnoj kulturi kao i američkom utjecaju na naše gastro trendove, slatka pita od bundeve od...

Trending

Facebook

83,642ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte