Sve što trebate znati o autosjedalicama saznajte u Baby Centeru

Iz rodilišta vaši mališani izlaze u autosjedalici i rijetko koji roditelj pomisli na vožnju djeteta bez odgovarajuće autosjedalice.

Po zakonu, u Hrvatskoj se djeca mogu voziti automobilom samo u autosjedalici i to do djetetovih 150 centimetara visine i 36 kilograma težine, u većini slučajeva je to do oko 12. godine života. Zato je važno birati odgovarajuće autosjedalice koje, osim sigurnosti, moraju pružiti i zadovoljavajuću razinu udobnosti. Prije nego što krenete na put, važno je provjeriti u kojem je stanju autosjedalica te odgovarali vašem djetetu.

Vrste autosjedalica

Ranije kategorizacije autosjedalica uključivale su dob djeteta. Uzevši u obzir da djeca različito napreduju, autosjedalice je postalo lakše kategorizirati prema djetetovoj visini i težini, to je takozvana regulativa i-Size čiji je cilj poboljšanje sigurnosti djece u prometu u Europi. Također, svake godine na tržištu je sve više autosjedalica koje imaju mogućnost okretanja u smjeru vožnje kao i vožnje u suprotnom smjeru. U slučaju nesreće, djeca koja sjede u suprotnom smjeru, imaju manje eventualne zdravstvene posljedice udarca. Kupnja rabljene autosjedalice nerijetko se čini jednostavnim i financijskim prihvatljivim rješenjem, ali moramo naglasiti kako su plastični dijelovi i dijelovi autosjedalice tijekom korištenja izloženi su različitim vremenskim uvjetima, što može dovesti do ozbiljnih posljedica u slučaju nesreće. Kupnja nove autosjedalice osigurava da će dijete biti maksimalno zaštićeno u slučaju nesreće, što omogućuje sigurno i ugodno putovanje. Krenimo redom.

Autosjedalice grupe 0+ , popularno ih zovemo ‘jajetom’, prva je autosjedalica i koristi se od rođenja djeteta. Koristi se dok ne dosegne 13 kilograma.

Grupa 0/1 se može koristiti od bebinih prvih dana i postavlja ih se suprotno od smjera vožnje na stražnjem sjedalu automobila za djecu do 9 kilograma težine. Nakon što dijete prijeđe 9 kilograma, autosjedalica ove grupe postavlja se u smjeru vožnje (no preporuka je da se dijete što dulje vozi u smjeru obrnutom od smjera voženje) i mogu ih koristiti djeca do 18 kilograma težine ili do 104 centimetra visine. Recimo da je to do, otprilike, navršenih 4 godine života.

Novo u ponudi Baby Centra – autosjedalice grupe 0+/1/2 i 0+/1/2/3

Autosjedalice grupe 0+/1/2 i autosjedalice 0+/1/2/3 novitet su na tržištu i prate vaše dijete tijekom odrastanja te rastu s njime. Autosjedalica grupe 0+/1/2 namijenjena je djecu od rođenja do 25 kilograma (otprilike do 7 godine djetetova života). Koristi se obrnuto od smjera vožnje 4 godine te u smjeru vožnje iduće 3 godine, pružajući tako produljeno razdoblje korištenja te povećava udobnost djeteta, ali i roditelja. Autosjedalica grupe 0+/1/2/3 dizajnirana je da raste s djetetom od rođenja do 36 kilograma te je izrađena po iznimnim sigurnosnim standardima.

Autosjedalice grupe 1 mogu se koristiti za djecu koja teže od 9 do 18 kilograma. Sjedalice iz ove grupe postavljaju se u smjeru vožnje također na stražnjem sjedalu automobila. I ove sjedalice se mogu koristiti otprilike do navršene četvrte godine života.

Autosjedalica grupe 1/2/3 primjerena je za djecu od 9 do 36 kilograma. Postavljena je u smjeru vožnje te prati rast djeteta tijekom odrastanja pružajući ugodnu vožnju.

U grupu 2/3 ubrajaju se autosjedalice koje su pogodne za djecu od 15 do 36 kilograma. Postavljaju se u smjeru vožnje na stražnje sjedalo automobila, a dijete se veže sigurnosnim pojasom automobila.

Izbor idealne autosjedalice za vaše dijete nije nimalo lagan posao i u moru informacija i savjeta ponekad je teško pronaći idealnu. Baby Center, osim što nudi širok izbor autosjedalica svojim kupcima nudi i pogodnost – osobno savjetovanja za kupovinu autosjedalice. Nazovite odabranu Baby Center trgovinu u vašem gradu i dogovorite svoj termin.

Svu ponudu i akcije Baby Centera možete provjeriti ovdje, a Baby Center će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima.

Za one koji žele i dalje kupovati iz „fotelje“ posjetite internetsku trgovinu babycenter.hr.

FotoPR
Zdravlje Jolie mama Sve što trebate znati o autosjedalicama saznajte u Baby Centeru

povezano

jolie preporuke

Izdvojili smo najljepše crne torbice ove sezone

Crna torbica je komad koji je nezaobilazan dio garderobe kod većine žena. Iako slovi kao klasičan komad, modni brendovi svake godine donose nove modele...

CineStar ugostio uspješne poslovne žene u kinu Gold Class by Premium Visa

Sinoć su u novouređenom CineStar kinu Gold Class by PREMIUM VISA u Zagrebu, održane dvije paralelne specijalne projekcije, trilera 'Ava' s Jessicom Chastain i Colinom Farrellom u glavnim ulogama te...

Otkrili smo predivnu posteljinu u ponudi hrvatskog brenda

Kako bi san vas i vaših najmanjih bio najudobniji i najzdraviji, lunilou je napravio posebnu kolekciju posteljina za djecu i odrasle  koja je izrađena...

Trending

Izdvojili smo prekrasne dnevne haljine do 200 kuna

Haljina je najugodniji i najzgodniji odjevni komad koji volimo nositi tijekom cijele godine. Koliko god komada imali u svojoj garderobi, još jedna uvijek dobro...

Facebook

83,247ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Izdvojili smo prekrasne dnevne haljine do 200 kuna

Haljina je najugodniji i najzgodniji odjevni komad koji volimo nositi tijekom cijele godine. Koliko god komada imali u svojoj garderobi, još jedna uvijek dobro...