Liječnici KB Merkur hitno trebaju pomoć

Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

Klinička bolnica Merkur u ovom trenutku skrbi za veliki broj onkoloških i drugih bolesnika čije zdravstveno stanje zahtjeva redovite terapije i skrb, a u okolnostima pandemije virusa COVID – 19 zaštita ovih pacijenata od zaraze prijeko je potrebna.

Do sada je Klub osigurao određenu količinu potrebnih dezinficijensa (u suradnji s Meteor grupom i Labudom), kupovinu zaštitnih navlaka za cipele te izradu zaštitnih vizira na 3D printerima. Međutim, potrebna su dodatna sredstva kako bi s ovom akcijom mogli nastaviti, osigurali kontinuitet te nabavu dodatnih uređaja i zaštitne opreme.

„Željeli smo svoje napore usmjeriti na zdravstvenu skrb onih koji su danas radi pandemije virusa COVID – 19 manje u našem fokusu, a za koje u iznimno velikom broju skrbe liječnici i zdravstveno osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu. To su prije svega onkološki, hematološki i pacijenti s transplantacijama, te svi drugi bolesnici kojima je nužna intenzivna terapija i skrb kako bi se izborili za razdoblje u kojem će moći kvalitetno živjeti, ali i trudnice. Zato pozivamo građane i poslovne subjekte da podrže akciju Rotary kluba Zagreb Medveščak čiji je cilj nabaviti potrebnu zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate koji bolnici sada nedostaju. Time ćemo zajedno omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici pacijentima koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život”, ističu članovi Kluba.

Ovim putem Rotary klub Zagreb Medveščak poziva sve diljem Hrvatske koji mogu pomoći da se svojim donacijama što hitnije priključe akciji, kako bismo svi zajedno pomogli liječnicima u borbi protiv ove zaraze te ih zaštitili. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa. Donacije se mogu izvršiti klikom na ovaj link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

Cilj akcije je prikupiti 30.000, 00 EUR, a do sada je u nekoliko dana prikupljeno je više od 5.500,00 EUR. Kliknite na link i #ostanitedoma.

Fotopexels
Zdravlje Opće zdravlje Liječnici KB Merkur hitno trebaju pomoć

povezano

jolie preporuke

‘Mrš kujo, što ne čistiš sama?’

Čitajte svaki utorak kolumnu Jednostavno ja u kojoj će vam naša kolumnistica Ivka Knežević otvorena srca i bez zadrške pisati  “jednostavno” o životu. Pratite je...

U Hrvatsku stigao brend koji ima savršene teddy kapute, džempere, karirana odijela…

Ostajući dosljedni konceptu okupljanja kvalitetnih modernih brendova, zagrebački bon ton store & gallery u svoju ponudu odnedavno je uvrstio i jedan njemački – Closed. Ovaj suvremeni dizajnerski...

#koronadnevnik: Što ako danas živimo život kakav smo jučer potajno priželjkivali?

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Danas (nedjelja) brojim točno pedeseti dan karantene. Dok čitaš kolumnu,...

Heklani modni dodaci s potpisom Lidije Lešić

Ovog ljeta želimo baš sve komade s potpisom Lidije Lešić! Lidija Lešić, uspješna hrvatska manekenka svoju je ljubav prema modnim dodacima pretočila u kvalitetne,...

Trending

Facebook

82,643ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte