• Jolie
  • Zdravlje

U 2019. odbaci tampone i uloške, vrijeme je za menstrualnu čašicu!

Hm, a što je zapravo menstrualna čašica? Osim što je praktična, menstrualna čašica je zdravija, financijski povoljnija i ekološki prihvatljivija alternativa tamponima i ulošcima.

Prije nego kažeš “Ne, ovo je fuj”, odvoji vrijeme da doista upoznaš prednosti čašica za menstruaciju koje u posljednje vrijeme broje sve više gorljivih pobornica i pozitivnih komentara. Ako bolje promisliš, ideja da sačuvaš svoj mjesečni budžet, paziš na Majku Prirodu te bolje upoznaš svoju situaciju “tamo dolje” – zvuči izvrsno, zar ne?

Iako je menstruacija sastavni dio svake žene, često je izvor neugode, tabua ili je jednostavno ignorirana. Srećom, sve je više žena koje otvoreno pričaju o intimnoj njezi svoga tijela te postavljaju pitanja o štetnosti tampona i uložaka, kako za tijelo tako i za okoliš. Uz trend globalnih brendova koji svoju poslovnu strategiju oblikuju u skladu s prirodom, “odgovorno” više nije samo moderno već nužno. Upravo zato, u nastavku donosimo pet najvažnijih razloga da ove godine uloške i tampone pošalješ u povijest.

1. Briga o intimnom zdravlju

Budući da je menstruacija posebno osjetljivo razdoblje u mjesecu za svaku ženu, važno je da tvoj odabrani proizvod bude u skladu s najvišim standardima higijene. U ponudi najboljih čašica za menstruaciju i žensko intimno zdravlje istaknuo se švedski brand Intimina čije su čašice Lily Cup u potpunosti izrađene od medicinskog silikona, što znači da su udobne, fleksibilne i da ne nadražuju sluznicu.

2. Niži mjesečni troškovi

Sigurno nisi jedina koju živcira činjenica da prosječna menstruacija poprilično košta, pogotovo za žene s vrlo obilnom menstruacijom, jer ne samo da nam nisu osigurani besplatni ulošci i tamponi, već mi na njih plaćamo i porez. Jednom kupljena čašica za višekratnu uporabu znači da možeš zaboraviti na dosadašnji mjesečni trošak za tampone ili uloške.

3. Spašavanje planeta Zemlje

Nevjerojatan je podatak da se na globalna smetlišta tijekom godine baci preko 100 milijardi jednokratnih menstrualnih proizvoda. Tvoja Lily Cup čašica za višekratnu uporabu, nakon što se napuni, prazni se u WC školjku te se prije ponovnog umetanja opere vodom. Osim toga, ako je redovito čistiš, može trajati godinama. Cijena menstrualne čašice stoga je vrlo isplativa!

4. Bez iritacija, suhoće i neugodnih mirisa

Menstrualne čašice se postavljaju u rodnicu, gdje sakupljaju menstrualnu krv, za razliku od uobičajenih higijenskih proizvoda koji je upijaju. Intimina je provela anketu na 1 500 korisnica, koje su potvrdile da korištenje čašice smanjuje osjećaj suhoće, neugodne mirise, ali i grčeve tijekom menstruacije. Ako si spremna za “switch” na menstrualnu čašicu, Lily Cup One je najbolji izbor za bezbrižni početak.

5. Prilika da upoznaš svoje tijelo

Nakon što se savlada njezino stavljanje, čašicu ne bi trebala niti osjetiti. Štoviše, korisnice potvrđuju da čašice doprinose i značajnom povećanju osjećaja samopouzdanja i udobnosti, posebice u kontekstu vježbanja i rekreacije tijekom ciklusa, ali i poboljšanja seksualnog života i sna tijekom ciklusa. Važno je napomenuti da Intimina čašice dolaze u različitim veličinama što je odlično jer znači da čašica može pristati svakoj vagini. Samo trebaš pronaći svoju!

Prednosti korištenja menstrualne čašice su brojne, no ono najvažnije je da pronađeš čašicu koja će najbolje odgovarati tvojim potrebama i tvom tijelu. Inovativni proizvodi poput Intimina menstrualnih čašica dostupni su i kod nas, pronađi ih u najbližem DM-u ili na web stranici Intimine.

A kad je riječ o našem tržištu, imali smo priliku iz prve ruke saznati jesu li se Hrvatice (i poneki Hrvati), već upoznale s nečim “neobičnim” poput menstrualne čašice? Pogledajte u videu.

Zdravlje Opće zdravlje U 2019. odbaci tampone i uloške, vrijeme je za menstrualnu čašicu!

povezano

Trending

Ova kolekcija nakita savršeno će nadopuniti sve lepršave...

Čak i ako ne spadate u ljubitelje vrućina koje su neizostavne u ljetnim mjesecima, složit ćete se da srpanj i kolovoz ipak donose neku...

Kamp kućica u obliku avokada izgleda neodoljivo!

Ako vam je avokado prirastao srcu, pripremite se za nešto posebno – prvi put možete boraviti u njemu! U znak obilježavanja Svjetskog dana avokada...

Ako dijete nikada ne padne, nikada neće ni...

U zadnje vrijeme radim uporno i bjesomučno na tim granicama, otpor kipti na sve strane. No, to je moj problem i sada ga rješavam...

Ovaj desert morate probati: Snickers cheesecake!

Cheesecake je mnogima omiljeni desert. Varijacija ima jako puno, a Snickers cheesecake zvuči kao jedna od najboljih. Za pripremu će vam trebati malo više...

Šibenik – grad kao pozornica donosi brojne novitete i...

Počevši od Šibenik Dance Festivala koji će Šibenik pretvoriti u plesnu prijestolnicu s svjetskim plesnim stručnjacima, sjajnog kreativnog Supertoona s mnoštvom edukativnih programa, radionica...

Fantastične sandale na petu sa sniženja

Sezonska sniženja su svuda oko nas, a britanski web shop Asos već tradicionalno ima odličnu ponudu. Ovaj put su nam pažnju privukle sandale na...

Facebook

74,630ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

jolie preporuke