Tko je još djetinjstvo proveo kartajući UNO? Odsad omiljena igra dolazi i u jako fancy umjetničkom izdanju!

Savršen poklon za sve nostalgičare i strastvene kartaše.

Nakon što su redefinirali pojam Barbie lutke i na tržište lansirali Barbie posvećene velikim znanstvenicama, političarkama i umjetnicama, tvrtka Mattel odlučila nas je ponovno oduševiti svojom kreativom. Naime, udružili su snage s japanskim umjetnikom Takashijem Murakamijem te kreirali nove UNO karte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UNO (@uno)

Sjećate se UNO karata? Legendarna igra uz koju su mnogi provodili dane djetinjstva, kartajući satima na plažama i ljuteći se zbog pravila igre i gubljenja u zadnji čas, sada je dobila novo jako fancy ruho, a koje nas je osvojilo na prvi pogled. Ova redizajnirana serija karata zove se Artiste, a donosi nam prepoznatljive UNO karte s motivima nasmijanog cvijeća. Može li slađe?

Šarenilo, obilje ružičaste i mnogo slatkih oblika i likova prekrili su tako UNO kartašku igru, a vjerujemo kako će mnoge nostalgičare navesti da ih kupe i ponovno zaigraju. Inače, Takashi Murakami poznat je po svojim ‘Superflat’ umjetničkim djelima, kao i likovima poput Mr. DOB-a i slatkih panda. Uz standardnu seriju karata UNO, Murakami je kreirao još i četiri dizajnerske karte koje imaju dvostrano oslikanu površinu.

Takashi Murakami x UNO suardnja dio je pete instalacije Artiste serije. Iza prethodnih kolaboracija stajali su jedinstveni umjetnici kao što su Nina Chanel Abney, Keith Haring, Shepard Fairey i Jean-Michel Basquiat.

Takashi Murakami je, za one koji ne znaju, postao slavan zbog svojih suradnji s velikim imenima svjetske glazbe. Oslikao je album ‘Graduation’, kao i kreirao vizuale iza umjetničkog projekta ‘Kids See Ghosts’ Kanyje Westa i Kida Cudija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Takashi Murakami (@takashipom)

Njegovi simboli višebojnog nasmijanog cvijeta i Mr. DOB, Murakamijem alter ego, postali su simboli pop kulture, pa su ove UNO karte doista pravo malo remek-djelo slavnog umjetnika. Biste li ih i vi zaigrali?

FotoMattel
Jolie domJolie biraTko je još djetinjstvo proveo kartajući UNO? Odsad omiljena igra dolazi i...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram