Fali vam ideja za idealni rujanski izlet? Izgubite se u ovom kukuruznom labirintu nadomak Zagreba!

Atrakcija na 40-ak kilometara od hrvatske metropole.

Rujan je stigao, a s njim i prve jesenske kiše i niže temperature. Jutra su sve mračnija, a vremenske prognoze za vikende pred nama sugeriraju da će vrijeme biti idealno za jednodnevne izlete u blizini Zagreba, pa smo pronašli novu lokaciju koju bismo voljeli posjetiti, a najljepše izgleda upravo tijekom jesenskih mjeseci.

Radi se o kukuruznom labirintu smještenom u Dubrovčaku Lijevom, nedaleko Ivanić Grada, a koji se službeno zove ‘Hrvatica’ i apsolutno plijeni ljepotom. Dakle, ako ste ikada maštali o gubljenju u kukuruznim ‘hodnicima’ kao u američkim Halloween filmovima, ovo je prilika da i sami iskusite kako je to igrati skrivača u takvom ambijentu ili pak snimiti odlične Instagram fotke bez puno truda.

Inače, labirint je dobio naziv po narodnoj nošnji koja je tipična za posavski kraj u kojem se i nalazi Ivanić Grad. Sam nacrta labirinta izveden je upravo u motivu preuzetom s narodne nošnje ovog kraja, a za oživljavanje nacrta u djelo zaslužna je studentica krajobrazne arhitekture Kristina Komšo.

Iako bi mnogi ovakve labirinte automatski povezali s SAD-om, zapravo su oni tradicionala atrakcija i u nekim nama bliskim zemljama. Može ih se pronaći diljem Srednje Europe, a posebno su česti i popularni u Češkoj. U našoj ‘Hrvatici’ će posjetitelji moći istraživati i zanimljivosti iz lokalne baštine, a sve zahvaljujući interaktivnim tablama koje su postavljene unutar labirinta.

Ako vam se sviđa ideja o posjetu ovom labirintu, dobro je znati da ga možete posjetiti uz najavu tijekom tjedna, a vikendom je otvoren od 10 do 18 sati i subotom i nedjeljom. Sama cijena ulaza u kukuruzne ‘hodnike’ je simbolična i iznosi tek 10 kuna, pa je ovo jako ekonomična atrakcija koja će zabaviti cijelu obitelj.

PutovanjaHrvatskaFali vam ideja za idealni rujanski izlet? Izgubite se u ovom kukuruznom...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram