Otjerajte prve jesenske magle i kiše vrućom čokoladom s bademima. Zagrijat će vam dušu i tijelo

Jednostavan recept za maksimalni užitak.

Iako volimo ljeto, moramo priznati kako se pomalo veselimo i prvim hladnijim danima koji traže umatanje u dekice, chill večeri pred TV-om i uživanje u toplim napitcima. Jedan od napitaka kojeg prvenstveno asociramo uz jesen je vruća čokolada. Kako nas uskoro čekaju kišni i magloviti dani, možete se počastiti ispijanjem vruće čokolade s okusom badema, a koja će vas zagrijati od glave do pete i rastjerati oblake iz vašeg života. Ako ništa drugo, barem na trenutak.

Recept je jako jednostavan, a rezultat će oduševiti i mlade i stare. Kremasta i pitka vruća čokolada obogaćena likerom od badema i poslužena s keksićima od badema prava je jesenska gastro senzacija, a za njezinu pripremu vam je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Recepturu pronađite u nastavku i već se danas počastite ovom tekućom slasticom koja će vam na prvi gutljaj popraviti raspoloženje.

Vruća čokolada s bademima

Sastojci:

  • 500 ml bademovog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g mliječne čokolade
  • 2 male žličice šećera u prahu
  • 30 g kakaa u prahu
  • 3 žličice likera od badema, amaretta
  • Bademi
  • Keksi s aromom amaretta

Postupak pripreme:

Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte uz neprekidno miješanje. U vrelu smjesu dodajte čokoladu, šećer u prahu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi. U svaku od prethodno ugrijanih čaša ulijte žlicu bademova likera pa čokoladnu mješavinu. Preostalo slatko vrhnje istucite, stavite na vrh i pospite prženim bademima. Poslužite s bademovim kolačićima.

GastroReceptiOtjerajte prve jesenske magle i kiše vrućom čokoladom s bademima. Zagrijat će...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram