Sve što trebate znati o ekcemu i kako ga izbjeći

Osim fizičkih razloga, važno je naglasiti da do pojave ekcema može doći i jer smo izloženi stresu.

Ekcemom općenito nazivamo kožu koja se ljušti i svrbi. Simptomi mogu biti različiti i kreću se od gotovo nedužnih, poput suhe i osjetljivije kože, preko blažih u kojima je koža na dijelovima gruba i ljušti se. Na kraju, dolazimo i do jakih simptoma gdje je koža crvena, upaljena s vrlo izraženim svrbežom.

Atopijski dermatitis najčešća je vrsta ekcema

Alergije, infekcije, vrućina i hladnoća mogu uzrokovati ekcem. Osim fizičkih razloga, važno je naglasiti da do pojave ekcema može doći i jer smo izloženi stresu. Atopijski dermatitis najčešća je vrsta ekcema, a osim suhoće i crvenila, praćen je nesnosnim svrbežom, osobito u noćnim satima, kada, možda i nesvjesno, pacijenti izgrebu kožu do krvi. Svrbež je prisutan kod svih pacijenata bez obzira na dob, iako najčešće pogađa djecu do 5. godine, može se javiti u bilo kojoj životnoj dobi.

Dexyane linija – prva pomoć kod ekcema

Dexyane MeD umirujuća, obnavljajuća krema se primjenjuje u liječenju ekcema, uključujući atopijski ekcem, kontaktni ekcem i kronični ekcem. Obnavlja kožnu barijeru i smanjuje suhoću kože zahvaljujući kombinaciji glicerola, karite maslaca i triglicerida. Umiruje svrbež i intenzitet upale, te smanjuje prianjanje bakterija. Ne stvara osjećaj ljepljivosti i lako se razmazuje, koži vraća gipkost i podatnost. Ne sadrži kortizon ni mirise.

Dexyane zaštitno ulje za čišćenje se koristi za nježno čišćenje kože. Nanosi se na vlažnu kožu, ispere i zatim posuši bez trljanja budući da ne želimo dodatno iritirali kožu.

Dexyane emolijentna krema protiv grebanja hrani, obnavlja i umiruje kožu, a hranjivo ulje šafranike potiče rekonstrukciju zaštitnog hidrolipidnog filma kože, dok je Dexyane izolirajuća barrier krema pomaže ojačati suhu kožu. I na kraju, tu je i Dexyane MeD Palpebral indiciran za liječenje atopijskog ili kontaktnog ekcema na očnim kapcima.

Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

FotoPress
BeautyPreparativna kozmetikaSve što trebate znati o ekcemu i kako ga izbjeći

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram