Počeo je Festival svjetla: Ova nova lokacija privući će najviše pažnje!

Metropola opet postaje golema pozornica za veliki light show.

Svake godine Zagreb simbolički obilježi ulazak u proljeće popularnim Festivalom svjetla. Ova genijalna manifestacija svakog ožujka ulice našeg grada pretvori u golemu pozornicu predivnog light showa i svjetlosnih instalacija, a ove godine ćemo moći uživati i na novoj lokaciji koja izgleda zaista impresivno.

Naime, jedan od najljepših gradskih parkova, Ribnjak, ove godine postaje dio lokacija na kojima se odvija Festival svjetla, a prema najavi će posjetitelji ondje moći iskusiti čak četiri svjetlosna postava koji nude četiri sasvim drugačija doživljaja unutar teme buđenja proljeća – i u nama i u prirodi.

Općenito, Festival će se održati na 28 lokacija diljem grada, a najdojmljivija instalacija na Ribnjaku bit će ona naziva Globoscope, koja je napravljena od stotina svjetlećih kugli. U opisu stoji da ovo prostorno pripovijedanje transformira prostor mapiranjem posebnih karakteristika mjesta te svaka kugla postaje piksel u polju svjetlosti koje se mijenja i razvija u skladu s glazbom.

Osim toga, Ribnjak će kroz svjetlosne instalacije biti poprište odavanja počasti jednom prepoznatljivom životinjskom simbolu hrvatske, predivnim konjima lipicancima. Bit će tu i instalacija Meteoriti koja će zelene površine Ribnjaka pretvoriti u svemirske galaksije, a nasred parka osvanut će umjetnička instalacija EggOtrick koja u svojoj srži krije nastanak novog života kroz igru svjetlosti.

Festival traje do 19.3.2023. i svakako ga nemojte propustiti posjetiti.

LifestyleKulturaPočeo je Festival svjetla: Ova nova lokacija privući će najviše pažnje!

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram