Službeno je otvoren najveći festival cvijeća na svijetu: Krasi ga čak 7 milijuna tulipana!

Nizozemska je trenutno najšarenija zemlja svijeta.

Prije mjesec dana pisali smo o najavi otvaranja najpoznatijih cvjetnih vrtova svijeta, nizozemskog parka Keukenhofa, a sada je do otvorenja došlo i službeno! Posjetitelji iz cijelog svijeta tijekom ožujka, travnja i svibnja pohrle na to posebno mjesto gdje rastu milijuni i milijuni prekrasnih cvjetnih vrsta, a koje sada cvjetaju u svojim najljepšim bojama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Keukenhof (@visitkeukenhof)

Festival cvijeća u parku Keukenhof, nedaleko Amsterdama, svake godine posjeti više od 2 milijuna turista, a vrtlari se pripremaju za otvorenje tijekom cijele godine. Ove 2023. tako je posađeno oko 7 milijuna lukovica tulipana – koji sada svi cvjetaju u golemom spektru boja i nijansi koje oduzimaju dah. Ovo je ujedno i najveći festival cvijeća na svijetu, a možete ga posjetiti sve do 14. svibnja.

Iako su najpoznatija atrakcija ovog sajma tulipani, ovdje možete uživati u šetnjama poljima punima i drugog cvijeća. Od zumbula, narcisa, ruža pa sve do irisa – izbor je golem, a miomiris koji se širi zrakom oduševljava. Također, da ne biste mislili da se sve svodi samo na gledanje biljaka, ovdje možete posjetiti i brojne tematske paviljone, sudjelovati u vođenim turama biciklima te čak platiti da vam organiziraju privatan piknik među cvijećem po vašem izboru.

Inače, povijesno gledano, vrt Keukenhof postao je atrakcija već u 15. stoljeću. Tada je bio dvorski vrt koji je služio vlasteli kako bi na njegovim prostranstvima lovila i uživala u prirodi, a na prostorima vrta nalazi se i veliki dvorac koji pak danas služi kao uzgajivačnica cvijeća na zatvorenom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Keukenhof (@visitkeukenhof)

Više informacija oko posjeta ovom nevjerojatnom festivalu možete saznati putem ovog linka te isplanirati svoj put u Nizozemsku – ako volite cvijeće sada je stvarno pravo vrijeme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Keukenhof (@visitkeukenhof)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSlužbeno je otvoren najveći festival cvijeća na svijetu: Krasi ga čak 7...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram