Čoko jaja s kikiriki maslacem: Znamo da je Uskrs prošao, ali ovaj recept je genijalan

Na prvi pogled smo se zaljubili u ovaj slatki snack koji podsjeća na Snickers čokoladicu.

Iako je Uskrs prošao, a već smo iz hladnjaka ‘počistili’ ostatke uskršnjih jaja, šunke i mladog luka, ipak vam moramo predstaviti gastro poslasticu koja je idealna za uskrsni stol – ali mi bismo je jeli i ostatak godine. Naime, radi se o čokoladnim jajima s kikiriki maslacem, a koja okusom neodoljivo podsjećaju na popularnu Snickers čokoladicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley Walterhouse (@fitmittenkitchen)

Bogata aroma kikirikija sljubljena je s glazurom od čokolade, priprema je jednostavna, a pećnica vam za pripremu ovog slatkog snacka nije potrebna. Kako se radi o jako simpatičnom desertu dojmljiva izgleda, njegova će se izrada svidjeti najmlađima, a okus će pak ‘izuti iz cipela’ i one najstarije.

Sve što vam treba je šest sastojaka, malo vremena i želja za slatkim – a postupak pripreme pročitajte u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alex Breckweg (@nobizlikedoughbiz)

Čoko jaja s kikiriki maslacem

Sastojci (za 15 jaja):

  • 1 šalica (250 ml) maslaca od kikirikija
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica bademovog brašna
  • 1 šalica nasjeckane čokolade
  • 1 žlica biljnog ulja

Postupak pripreme:

  • U zdjeli žlicom izmiješajte maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Potom umiješajte bademovo brašno. Oblikujte tijesto u oblik jaja te ih položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite jaja ih u zamrzivač na 30 minuta.
  • Za glazuru, otopite čokoladu i ulje u mikrovalnoj pećnici. Nakon što se jaja stegnu, izvadite ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vratite natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
  • Stavite jaja natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Vaša jaja dodatno možet ukrasiti preljevom od čokolade ili pak mrvicama kikirikija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maxine Sharf (@maxiskitchen)

GastroReceptiČoko jaja s kikiriki maslacem: Znamo da je Uskrs prošao, ali ovaj...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram