Jeste li znali da postoji jako ukusna verzija croissanta iz zdjelice? Pronašli smo recept

Ideja za slatki doručak.

Znate onaj predivan miris svježeg kruha ili peciva koji nas jutrima mami u pekarnice? Samo zbog tog neodoljivog mirisa nam se ponekad lakše dignuti iz kreveta, a sada smo pronašli i recept za slatki doručak koji kombinira hrskave, uvijek ukusne croissante s pudingom od vanilije i višnjama – za najljepši početak dana.

Naime, odavno su pudinzi od kruha, odnosno bread puddings, vrlo popularan način kombiniranja starih peciva sa svježim nadjevima koji im udahnu novi život, a ovaj naš recept umjesto kruha kao zvijezdu jela predstavlja svježe croissante koji se zapeku u zdjeli i poslužuju topli – kao najfinija ‘kašica’. Dodajte im miris vanilije, višanja i pečenih badema i dobili ste doručak za koji će se tražiti žlica više.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ju Dmy (@ju_dmy)

Croissant iz zdjelice

Sastojci:

  • 6 praznih croissanta
  • 500 ml mlijeka po izboru
  • puding od vanilije
  • 1/2 šalice usitnjenih blanširanih badema
  • 1 šalica kompota od višanja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • cimet, vanilin šećer

Postupak pripreme:

  • Narežite ili rukama trgajte komadiće croissanta. U keramičku zdjelu za pečenje slažite red croissanta, red višanja i usitnjenih badema te tako dok ne potrošite sve. Ostavite nešto badema i višanja za posipavanje na vrhu.
  • Puding skuhajte prema uputi, ali napravite ga malo rjeđe, dodajte ekstrakt vanilije i prelijte preko croissanta. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta prije posluživanja te dodatno posipajte vanilin šećerom i cimetom po želji.
  • Ako želite spremiti dan unaprijed, prema uputama napravite sve osim pečenja i ostavite zdjelu u hladnjaku do jutra kako bi bila spremna za ubacivanje u pećnicu.
GastroReceptiJeste li znali da postoji jako ukusna verzija croissanta iz zdjelice? Pronašli...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Svjetsku popularnost stekli inovativnim optičkim materijalima. U Zagrebu napokon FLEYE Copenhagen

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram