Dok smo se još prije desetak dana žalili na stalnu kišu i niske temperature, sada već čujemo kako se neki ne osjećaju najbolje jer im je naglo pretjerano zatoplilo. Svakako je istina da su ljetne temperature polako počele kucati na vrata, a kako vam se slučajno ne bi dogodilo da vam u frižideru ponestane sladoleda za osvježenje, mi imamo recept uz koji možete napraviti domaći!
Najfinija kremasta tekstura, okus bijele čokolade i kokosa te jednostavna priprema čine ovu sladolednu slasticu neodoljivom, a ako ju pripremite uopće ne sumnjamo da ćete je tijekom ljetnih mjeseci stalno iznova pripremati.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade
Sastojci:
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 200 ml kiselog vrhnja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 90 g bijela čokolada
- 80 g šećer
- 6 žlica kokosovog brašna
- 1 žlica arome vanilije
Postupak pripreme:
- Slatko vrhnje istučemo u čvrsti šlag, a bijelu čokoladu otopimo na pari. Zatim mikserom dobro promiješamo kokosovo mlijeko, šećer, kiselo vrhnje i aromu vanilije. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, polako je umiješamo u šlag od slatkog vrhnja, uz stalno miješanje pjenjačom.
- Zatim u smjesu dodamo otopljenu bijelu čokoladu i kokosovo brašno, pa sve zajedno još jednom promiješamo mikserom. Dobivenu smjesu izlijemo u posudu s poklopcem te stavimo u zamrzivač na najmanje 4 sata, a zatim poslužimo.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.