Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade idealan je uvod u ljeto

Dok smo se još prije desetak dana žalili na stalnu kišu i niske temperature, sada već čujemo kako se neki ne osjećaju najbolje jer im je naglo pretjerano zatoplilo. Svakako je istina da su ljetne temperature polako počele kucati na vrata, a kako vam se slučajno ne bi dogodilo da vam u frižideru ponestane sladoleda za osvježenje, mi imamo recept uz koji možete napraviti domaći!

Najfinija kremasta tekstura, okus bijele čokolade i kokosa te jednostavna priprema čine ovu sladolednu slasticu neodoljivom, a ako ju pripremite uopće ne sumnjamo da ćete je tijekom ljetnih mjeseci stalno iznova pripremati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Free From Living UK (@freefromlivinguk)

Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade

Sastojci:

  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  •  200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g bijela čokolada
  • 80 g šećer
  • 6 žlica kokosovog brašna
  • 1 žlica arome vanilije

Postupak pripreme:

  • Slatko vrhnje istučemo u čvrsti šlag, a bijelu čokoladu otopimo na pari. Zatim mikserom dobro promiješamo kokosovo mlijeko, šećer, kiselo vrhnje i aromu vanilije. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, polako je umiješamo u šlag od slatkog vrhnja, uz stalno miješanje pjenjačom.
  • Zatim u smjesu dodamo otopljenu bijelu čokoladu i kokosovo brašno, pa sve zajedno još jednom promiješamo mikserom. Dobivenu smjesu izlijemo u posudu s poklopcem te stavimo u zamrzivač na najmanje 4 sata, a zatim poslužimo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli foodopathy1 (@foodopathy1)

GastroReceptiDomaći sladoled od kokosa i bijele čokolade idealan je uvod u ljeto

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj