Limoncello tiramisu: Osvježavajući spoj svih omiljenih ljetnih okusa

Ekstra kremasta verzija mnogima omiljenog deserta.

Do službenog početka ljeta nas dijele još tri tjedna, a nadamo se da će biti sunčana i ispunjena izlascima, toplim noćima i mirisom cvijeća u zraku. Taman kada se podignu temperature te krenu ljetne žege, nama će se otvoriti apetit za osvježavajućim desertima i slatkim ljetnim pićima, a sada smo pronašli recept koji spaja oboje!

Naime, radi se o kolaču koji miriše na jug Italije, a okusom nas odvodi na putovanje Mediteranom. Riječ je o Limoncello tiramisuu, spoju klasičnog talijanskog likera i mnogima omiljenog deserta koji ne traži paljenje pećnice, a izgleda jednako lijepo koliko je i ukusan.

Liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote zaslužni su za ovaj gastro spektakl kojim ćete oduševiti sve goste tijekom sljedećih mjeseci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli eleven30 • food•travel•italia (@eleven30.be)

Limoncello tiramisu

Sastojci:

Za sirup od limoncella:

  • 240 ml likera limoncello
  • 240 ml vode
  • 100 g šećera
  • 180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
  • 40 piškota

Mascarpone krema:

  • 450 g sira mascarpone
  • 350 g vrhnja za šlag
  • 150 g džema od limuna
  • 60 g šećera u prahu

Postupak pripreme:

  • U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi te često miješajte smjesu dok se šećer ne otopi do kraja. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
  • Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag te nakon toga u šlag dodajte šećer u prahu. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascarpone s džemom od limuna. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i limuna.
  • Umočite piškote u sirup od limoncella te ih položite u posudu u kojoj ćete pripremiti kolač. Piškote posložite jednu do druge u red tako da u potpunosti prekrijete dno posude. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna. Preko smjese ponovno stavite piškote umočene u sirup te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.
  • Ukrasite kolač s malo limunove korice ili sitnog voća. Limoncello tiramisu stavite u hladnjak na 4-6 sati ili preko noći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katrin Ha (@katr.in.motion)

GastroReceptiLimoncello tiramisu: Osvježavajući spoj svih omiljenih ljetnih okusa

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram