Kakvo je to Pet Nat vino i zašto je postalo omiljeno piće ljeta?

Čini se da ga svi piju.

Obično ljeto povezujemo primarno s koktelima i laganim sokićima koji nam rashlađuju organizam i osvježavaju nas tijekom najvećih vrućina, no čini se kako je ove godine najtraženije piće ljetnih mjeseci neobično vino naziva Pet Nat. O čemu se tu točno radi?

Primijetili smo da se sve više priča, piše i definitivno snima reelsa na kojima trendseterice i influencerice ispijaju čaše Pet Nat vina pa smo odlučili otkriti sve o njemu. Ukratko, Pet Nat vina su mlada, prirodna pjenušava vina koja se proizvode doslovno od srednjeg vijeka te zapravo u svijetu vinarstva nisu apsolutno nikakva novost, ali ih je njihova lagana tekstura blagog okusa zadnjih godina prometnula u gastro alkoholni hit svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Claudia ou nɐlɔ ʇsǝ’ɔ 🍒 (@cestclau)

Ono što ova vina čini posebnima je to da ona nastaju punjenjem vina u boce prije no što se u potpunosti završi sami proces fermentacije, a tako se dobiva vino mutne boje i laganog slatkog okusa koje je lako za proizvodnju te izgleda vrlo lijepo u čaši. U procesu proizvodnje Pet Nat vina preskače se i proces filtracije čime se dobiva jedinstvena tekućina, što svaku napunjenu bocu čini posebnom.

Uz vesele boje koje se ponekad i dodaju ovim vinima, a ponekad su i prirodna, Pet Nat postala su najtraženija alkoholna delikatesa svijeta, a dobro je znati i da se prave od svih sorti grožđa!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Colonia Verde (@coloniaverde)

Savršeni spoj lagane teksture, lijepe boje i mirisa te slatkog okusa koji odlično paše uz svježe ljetno voće ili deserte učinio je Pet Nat vina senzacijom među mlađim vinoljupcima, pa su ih sada i domaći vinari počeli sve više i više proizvoditi. Možete ih pronaći i kupiti u brojnim vinotekama diljem naše zemlje, a ono po čemu ćete ih svakako prepoznati među standardnom ponudom su njihove pastelne boje, simpatične, često pomalo hipsterske etikete i čepovi koji nerijetko imitiraju one čepova piva.

S obzirom na sve rečeno te dodatnu činjenicu da se ovaj tip vina prodaje po znatno nižim cijenama od uobičajenih butelja, jasno nam je i zašto toliko ljudi ovog ljeta uživa u Pet Nat vinskim kreacijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vivat fina vina (@vivatfinavina)

GastroJolie apetiteKakvo je to Pet Nat vino i zašto je postalo omiljeno piće...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram