Topli napitak s okusom medenjaka? Može, i to odmah danas!

Ova tekuća verzija gingerbread keksića oduševila nas je.

Iako je Božić prošao, mi i dalje uživamo u omiljenim zimskim okusima. Zaljubljeni smo tako u vruće čokolade, fritule i medenjake, a upravo ove zadnje omiljene keksiće sada možete kušati u tekućoj verziji! Naime, društvenim se mrežama širi recept za najfiniji i najkremastiji gingerbread napitak, a koji želimo iz najdraže šalice ispijati već ove večeri.

Priprema nije komplicirana ni dugotrajna, a užitak svakog gutljaja ovog tekućeg medenog deserta s natruhom đumbira golem – pa si ga priuštite prvom prilikom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Madeleine Olivia (@madeleineolivia)

Gingerbread vrući napitak

Sastojci:

  • 2 i pol šalice mlijeka
  • 2 žlice melase
  • po ukusu 1/8 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1 i pol žličica đumbira u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 6 cijelih klinčića
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žlica (7 g) kukuruznog škroba

Postupak pripreme:

  • U lonac na srednje jakoj vatri stavite mlijeko, 1 žlicu melase, 1/8 žličice muškatnog oraščića, 1/4 žličice cimeta, 1 i pol žličicu đumbira, 2 žličice vanilije, klinčiće, smeđi šećer i prstohvat soli. Pustite da sve skupa zavrije. Smanjite vatru i nastavite kuhati na laganoj vatri. Dok se smjesa krčka, u maloj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob s 1/4 šalice vode ili mlijeka. Dodajte smjesu tekućini koja se kuha I sve skupa jako dobro promiješajte dok se smjesa ne zgusne, otprilike nekoliko minuta kako biste izbjegli sve grudice.
  • Prije samog posluživanja procijedite piće i poslužite ga u šalicama ili staklenim čašama, s dodatkom malo šlaga za ukras na vrhu. Uživat ćete u svakom gutljaju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carolina Gelen (@carolinagelen)

GastroReceptiTopli napitak s okusom medenjaka? Može, i to odmah danas!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram