Idealno vrijeme za otići u kino – u CineStar kinima započinje Oscar® revija

Ove godine dominiraju “Uboga stvorenja” s 11 nominacija, “Ubojice cvjetnog mjeseca” s 10 nominacija i “Oppenheimer” s 13 nominacija.

U četvrtak, 25. siječnja, u CineStar kinima započinje Oscar® revija powered by Telemach – najljepši filmski tjedan u godini koji vam donosi izbor nominiranih naslova za najpoznatiju filmsku nagradu na svijetu koju Američka akademija znanosti i umjetnosti dodjeljuje od 1929. godine. Ovogodišnja revija je ujedno i jubilarna jer je riječ o programu koji se već dvadeset godina održava u CineStar kinima.

U utrci za ovogodišnje nagrade nalazi se niz naslova koji intrigiraju, provociraju, potiču na razmišljanje, izazivaju emocije što od umjetnosti kao takve i očekujemo. U svijetu u kojem je glavna tema umjetna inteligencija, ona je možda alat koji dovodi brže i lakše do nekih rješenja, ali ne može zamijeniti emociju koju može iznjedriti samo vrsni glumac, vođen izuzetnim redateljem, scenaristom, uz glazbu, kostimografiju i još niz detalja koji čine svijet na velikom platnu toliko posebnim i upečatljivim.

UBOGA STVORENJA

Na ovogodišnjoj reviji pogledajte Uboga stvorenja” s čak 11 nominacija – Redatelj Yorgos Lanthimos i glumačka zvijezda i dobitnica Oscara, Emma Stone, pozivaju vas da sudjelujete u fantastičnoj evoluciji Belle Baxter. Film je temeljen prema romanu škotskog pisca Alasdaira Graya i jedan je od filmova koji nakon osvajanja 2 Zlatna Globusa u najvažnijim kategorijama za film – komedija ili mjuzikl, i 11 nominacija za BAFTA nagradu, očekivano dobio i 11 nominacija za Oscara, među ostalim za najbolji film, najbolju žensku ulogu i najboljeg redatelja.

Film “Ubojice cvjetnog mjeseca” Martinu Scorseseu je donio već desetu nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg redatelja, dok je film o indijanskom plemenu zaradio također deset nominacija. Nakon premijere u Cannesu proglašen je remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna koja prati seriju ubojstava u Oklahomi 1920-ih godina uslijed čega je i utemeljen FBI.

OPPENHEIMER

“Oppenheimer” je epski triler Christophera Nolana koji je ove godine peti put nominiran za najboljeg redatelja, a Oppenheimer se može pohvaliti s čak 13 nominacija. Mnogi su ga već pogledali i to će učiniti ponovo zbog maestralne uloge Cilliana Murphyja, Emily Blunt, Roberta Downeya Jr, Matta Damona i Ramija Maleka.

“Barbie” koja je privukla milijunsku publiku u kina, film redateljice Grete Gerdwig i s Margot Robbie u glavnoj ulozi, ima čak osam nominacija – za najbolji film, za najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju mušku sporednu ulogu, najbolji prilagođeni scenarij, najbolju kostimografiju, čak dva glazbena broja “I’m Just Ken” Marka Ronsona i Andrew Wyatta, “What Was I Made For?” Billie Eilish te finalno, za najbolju produkciju.

ZONA INTERESA

“Anatomija pada” nominirana je u kategorijama: najbolji film, najbolji redatelj, najbolji scenarij, najbolja montaža i najbolja glumica dok “Zona interesa” nosi nominacije za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji strani film, najbolji zvuk i najbolju adaptaciju scenarija.

Oscar® reviju možete pogledati u CineStaru u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Šibeniku, Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Varaždinu i Puli. Kino ulaznice dostupne su od 24. veljače online i na blagajnama CineStara. Više informacija o cjelokupnom programu pronađite na: www.cinestarcinemas.hr.

FotoPR
LifestyleKulturaIdealno vrijeme za otići u kino - u CineStar kinima započinje Oscar® revija

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Svjetsku popularnost stekli inovativnim optičkim materijalima. U Zagrebu napokon FLEYE Copenhagen

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od...

Naša poznata modna stilistica Ivana Pavić priprema proljetno izdanje radionice Stilska jednadžba

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram