Našli smo recept za najjednostavniji Raffaello cheesecake koji ne traži paljenje pećnice!

Kremast i bogatog okusa, ovaj kokos kolač od sira zadivit će svakoga.

Među desertima postoje klasici koji nikada ne razočaraju, a jedan od njih je i cheesecake. Kremasti kolači od sira tako imaju brojsne inačice i varijante, od klasičnog njujorškog cheesecakea pa sve do zapečenog baskijskog ili pak mekog japanskog, a ponekad im volimo dodavati i posebne arome. Tako su nastali Nutella ili pistacija cheesecake, ali i Raffaello cheesecake za koji vam danas donosimo recept.

Kombinacija kokosa, krem sira i hrskave podloge čini ovaj kolač pravom okusnom bombom koja priziva sunčane dane, a kako je ovaj tjedan vrlo tmuran i kišni – baš nam to i treba za podizanje raspoloženja. Ono što nam se posebno sviđa je to što priprema uopće ne traži pečenje i paljenje pećnice, pa je brza i jednostavna.

Raffaello cheesecake

Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g plazma keksa
  • 50 g mljevenih badema
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 25 g kokosa

Za kremu:

  • 200 g abc krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice soka od limete
  • 120 g bijele čokolade

Dodatno:

  • Raffaello kuglice za ukras

Postupak pripreme:

  • Za izradu podloge za cheesecake potrebno je samljeti plazma kekse. Mljevenim keksima dodajte mljevene bademe i kokos. Na kraju dodajte otopljeni maslac. Dobro sve izmiješajte te gotovu smjesu prebacite u kalup. Dobro utisnite smjesu u kalup, da bude ravnomjerno raspoređena. Možete poprskati podlogu s malo mlijeka. Stavite u hladnjak da se stegne.
  • Za kremu je potrebno otopiti čokoladu na pari. Otopljenoj čokoladi dodajte slatko vrhnje i sklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada i vrhnje potpuno ne spoje. Prohladite. Dodajte abc svježi sir i dobro promiješajte. Na kraju dodajte svježi sok od limete. Gotovu kremu nanesite preko podloge od keksa. Ravnomjerno je rasporedite te zagladite na kraju. Posipajte s kokosom i ukrasite Raffaelo kuglicama. Vratite u hladnjak na dva sata dok krema ne očvrsne ili preko noći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roksana Konkolska (@rocksanka)

GastroReceptiNašli smo recept za najjednostavniji Raffaello cheesecake koji ne traži paljenje pećnice!

Facebook

100,860FanovaLajkaj