Među desertima postoje klasici koji nikada ne razočaraju, a jedan od njih je i cheesecake. Kremasti kolači od sira tako imaju brojsne inačice i varijante, od klasičnog njujorškog cheesecakea pa sve do zapečenog baskijskog ili pak mekog japanskog, a ponekad im volimo dodavati i posebne arome. Tako su nastali Nutella ili pistacija cheesecake, ali i Raffaello cheesecake za koji vam danas donosimo recept.
Kombinacija kokosa, krem sira i hrskave podloge čini ovaj kolač pravom okusnom bombom koja priziva sunčane dane, a kako je ovaj tjedan vrlo tmuran i kišni – baš nam to i treba za podizanje raspoloženja. Ono što nam se posebno sviđa je to što priprema uopće ne traži pečenje i paljenje pećnice, pa je brza i jednostavna.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Raffaello cheesecake
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g plazma keksa
- 50 g mljevenih badema
- 100 g otopljenog maslaca
- 25 g kokosa
Za kremu:
- 200 g abc krem sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice soka od limete
- 120 g bijele čokolade
Dodatno:
- Raffaello kuglice za ukras
Postupak pripreme:
- Za izradu podloge za cheesecake potrebno je samljeti plazma kekse. Mljevenim keksima dodajte mljevene bademe i kokos. Na kraju dodajte otopljeni maslac. Dobro sve izmiješajte te gotovu smjesu prebacite u kalup. Dobro utisnite smjesu u kalup, da bude ravnomjerno raspoređena. Možete poprskati podlogu s malo mlijeka. Stavite u hladnjak da se stegne.
- Za kremu je potrebno otopiti čokoladu na pari. Otopljenoj čokoladi dodajte slatko vrhnje i sklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada i vrhnje potpuno ne spoje. Prohladite. Dodajte abc svježi sir i dobro promiješajte. Na kraju dodajte svježi sok od limete. Gotovu kremu nanesite preko podloge od keksa. Ravnomjerno je rasporedite te zagladite na kraju. Posipajte s kokosom i ukrasite Raffaelo kuglicama. Vratite u hladnjak na dva sata dok krema ne očvrsne ili preko noći.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.