Gorana “Goge” Milaković, čiji bistro “Missy B.” je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu, a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.
Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine “Proljetne slagalice”, a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.
Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.
Svježe jagode i Plazma mljeveni keks kao dobitna kombinacija za najfiniji proljetni desert
Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica. U nastavku vam ekskluzivno donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!
GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA
- PRIPREMA: 30 min
- Broj serviranja: 16 kom
Sastojci
- 500 g Plazma keksa
- 100g mljevene Plazme
- 200g mascarpone sira
- 100ml slatkog vrhnja
- 80g šećera u prahu
- 2 bourbon vanilije
- 1 limun (korica)
- 400g svježih jagoda (za izradu džema)
- 50ml vode
- žlica limunova soka
Dekoracija
- 250g svježih jagoda
- listići mente
Postupak:
- Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.
- 400g svježih jagoda pomiješajte sa 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške. - “Slagalicu” slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda, a onda rasporedite na dno kalupa.
- Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.
Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme. - Ako imate par listova mente za dekoraciju i svježinu – stigli ste do kraja!
Kolač dobro ohladite prije serviranja.