Taman kada smo se poveselili pravom proljeću i uživali u iznimno toplim temperaturama, u većinu zemlje vratila se zima. Neki dijelovi Lijepe Naše tako se već danima bijele pod snijegom, a ostatak zemlje je pak okovan stalnim kišama – kako nam je ovakvog vremena već i nakon par dana preko glave, odlučili smo ga barem u mislima rastjerati izradom pravog ljetnog deserta – Aperol Spritz sladoleda!
Aperol Spritz je talijansko omiljeno piće, a proteklih godina iznimno je popularan odabir za uživanje u ljetnim mjesecima. Sada smo pronašli i recept za domaći sladoled s dodatkom Aperola, a koji se poslužuje u efektnim korama naranče. Ova prava hedonistička desertna bomba vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Domaći Aperol Spritz sladoled
Sastojci:
- 1 velika naranča
- 250 grama mascarponea
- 250 grama krem sira
- 70 ml svježi sok od naranče
- 50 ml Aperola
- 5 žlica meda
- narančina korica
- svježa menta
Postupak pripreme:
- U jednoj posudi pomiješajte mascarpone, krem sir, med i sok od naranče. Dodajte Aperol i naribanu narančinu koricu te sve skupa dobro izmiksajte električnim mikserom.
- Jednu naranču prepolovite po pola i pažljivo odvojite meso od kore kako biste prazne korice iskoristili kao posudice za sladoled. Ulijte dobivenu kremu u narančine kore i ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati, da se sve dobro stisne.
- Prije posluživanja ukrasite listom metvice i ušećerenom koricom naranče i uživajte u pravom okusu ljeta!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.