Štapić s jagodama: Brzi desert koji je postao hit na TikToku

Tako jednostavan za pripremu, a tako fin za jelo i efektan za posluživanje.

TikTok je izvrstan izvor nove inspiracije kada je riječ o receptima, pa smo tako nabasali i na trenutno viralne jagoda ‘bombone’, odnosno Tanghulu. Radi se o tradicionalnom kineskom receptu za slatkiš na štapiću, za čiju vam je pripremu potrebno jako malo sastojaka i još manje vremena – pa se radi o idealnoj svakodnevnoj poslastici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dina Polyashov (@simplyhomecooked)

Voće obloženo šećernim sirupom koje se stvrdne u ovom desertu oduševljava, a mi vam donosimo verziju s jagodama. Iskoristite ih dok ih još ima te uživajte u spoju hrskave šećerne opne te jagoda i njihove svježine.

@feedmi 🍡 Tanghulu—Chinese candied fruit with the most satisfying cronch! INGREDIENTS: 1 lb strawberry, grape, or other fruit 10 skewers 2 cup sugar 1 cup water The syrup can be tricky to get just right (it took me 4 attempts 🥲) so here are some of my tips: ⊹ pat the fruit dry before dipping ⊹ don’t stir the sugar & water syrup ⊹ don’t dip til syrup is amber (300F) #tanghulu #candiedfruit #snackideas #chinesefood #mukbang #easyrecipes ♬ Unwritten – Natasha Bedingfield

Tanghulu ‘bomboni’ jagode

Sastojci:

  • jagode
  • kristal šećer
  • ledena voda

Postupak pripreme:

  • Operite, osušite i narežite jagode. Jagode nabodite na jedan kraj ražnjića, odnosno štapića.
  • Kuhajte vodu i šećer zajedno na srednjoj vatri dok ne dobijete sirup. Za pripremu sirupa koristite šećer i vodu u omjeru 2:1. Isprobajte sirup tako što ćete umočiti štapić u sirup, a potom u ledenu vodu. Znat ćete da je sirup spreman ako se odmah stvrdne u ledenoj vodi.
  • Umočite jagode u sirup i odmah ih stavite na papir za pečenje da se ohlade i stvrdnu. Ako ne dobijete tvrdu ‘školjku’ bombona, to znači da sirup nije dovoljno dugo kuhan. Nakon što sirup postigne odgovarajuću temperaturu (150 °C), smanjite vatru dok premazujete voće kako se sirup ne bi stvrdnuo ili zagorio.
  • Mnogo je lakše nabosti na ražnjić samo jednu jagodu odjednom i premazati je sirupom. Ako nižete više od jedne jagode, trebat će vam i žlica za premazivanje Tanghulua. Tanghulu je poželjno pojesti odmah nakon pripreme. Već nakon sat vremena jagode će početi puštati tekućinu.
@bynessa_ making tanghulu!!! strawberry is my fave hehe #tanghulu #tanghuluasmr #candy #streetfood #chinesefood ♬ original sound – Nessa ◡̈

GastroReceptiŠtapić s jagodama: Brzi desert koji je postao hit na TikToku

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj