Mousse od Aperola je jedini desert koji želimo jesti ovo ljeto!

Osvježavajuć, lagan i tako kremast.

Mnogi bi se složili da nema ljeta bez uživanja u talijanskom Aperolu, aperitivu karakterističnog gorkastog okusa i jake narančaste boje. Bilo da ga pijete u klasičnoj verziji Aperol Spritza ili ga pak stavljate u vaš cheesecake, Aperol je postao ono što je gin bio prije par godina – neizostavni alkoholni dodatak našim ljetnim mjesecima.

Na društvenim mrežama svakoga dana tako otkrivamo nove recepte inspirirane Aperolom i njegovom bogatom bojom, kao i okusom, pa vam stoga danas donosimo recept za megaukusni mousse od Aperola koji uopće nije teško napraviti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Recipes (@purewowrecipes)

Aperol Mousse

Sastojci:

  • 200 grama bijele čokolade
  • 400 ml vrhnja
  • 80 ml Aperola
  • 2 vrlo svježa bjelanjka
  • 80 g šećera

Postupak pripreme:

  • Čokoladu prvo natrgajte ili nasjeckajte na male komadiće. U loncu zatim zakuhajte 150 ml vrhnja, maknite ga s vatre i dodajte mu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi pa smjesu malo ostavite sa strane da se ohladi. Zatim u istu tu smjesu umiješajte Aperol.
  • Istucite 200 ml vrhnja u čvrsti šlag i umiješajte ga nježno, špatulom, u čokoladnu kremu. Ulijte Aperol mousse u čaše ili zdjelice te sve stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Na vaš mousse nanesite snijeg od bjelanjaka te sve pospite narančinom koricom. Uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katrin Ha (@katrininthekitchen)

GastroReceptiMousse od Aperola je jedini desert koji želimo jesti ovo ljeto!

Facebook

100,860FanovaLajkaj