Najnovija Instagram opsesija! Saznajte kako napraviti “oblak” jaja

Jedan novi način pripreme jaja!

Tko bi rekao da će nam Instagram služiti kao odličan izvor nekih novih recepata? Upravo smo tamo uočili brojne fotografije nove poslastice koja je oduševila korisnike ove društvene mreže. Riječ je o tzv. “cloud eggs” ili “oblak” jajima koja su svoje ime dobila po načinu pripreme bjelanjaka. Iako je proces nešto kompliciraniji nego kod običnog prženja jaja, krajnji rezultat koji je pomalo neobičan i razigran, natjerao nas je na isprobavanje.

@savoryspicefranklin

Za napraviti spomenuta jaja, trebaju vam jaja 😀

Odvojite žumanjak od bjelanjaka i sačuvajte žumanjak za kasnije (svaki žumanjak u odvojenoj posudici). Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i otprilike tri žlice stavite na papir za pečenje, napravite malu udubinu na sredini. Pecite ih na 200 stupnjeva 4 minute ili dok ne poprime zlaćanu boju. Izvadite ih iz pećnice i oprezno ubacite žumanjak u sredinu te vratite u pećnicu na još 2 minute. Posolite, poparite i to je to.

GastroJolie apetiteNajnovija Instagram opsesija! Saznajte kako napraviti "oblak" jaja

‘Oro Rucner’ – glazbeni nokaut Ane Rucner pred izlazak albuma ‘Balkanija’!

Naša zagrebačka violončelistica i umjetnica Ana Rucner donosi novu, energičnu glazbenu numeru i video spot "Oro Rucner", kojim ujedno najavljuje svoj nadolazeći autorski album "Balkanija". "Oro Rucner" nije samo pjesma,...

Od asfalta do posebnih događaja: Lokomotiva lansirala kolekciju za sve trenutke

Snimana na vrelom zagrebačkom asfaltu tijekom jednog sparnog ljetnog popodneva, kampanja savršeno utjelovljuje raskoš, razigranost i prepoznatljivu dinamiku Lokomotivine estetike. Pred objektivom fotografa Franje...

Dolac ponovno živi petkom navečer: Počinje PLACe market

Za nezaboravne zalogaje zadužena su respektabilna ugostiteljska imena i renomirani chefovi koji će posjetiteljima ponuditi svoja najkreativnija jela u ležernoj, vibrantnoj atmosferi. Na Dolcu tako...

Facebook

100,860FanovaLajkaj