Jedan novi način pripreme jaja!
Tko bi rekao da će nam Instagram služiti kao odličan izvor nekih novih recepata? Upravo smo tamo uočili brojne fotografije nove poslastice koja je oduševila korisnike ove društvene mreže. Riječ je o tzv. “cloud eggs” ili “oblak” jajima koja su svoje ime dobila po načinu pripreme bjelanjaka. Iako je proces nešto kompliciraniji nego kod običnog prženja jaja, krajnji rezultat koji je pomalo neobičan i razigran, natjerao nas je na isprobavanje.
Za napraviti spomenuta jaja, trebaju vam jaja 😀
Odvojite žumanjak od bjelanjaka i sačuvajte žumanjak za kasnije (svaki žumanjak u odvojenoj posudici). Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i otprilike tri žlice stavite na papir za pečenje, napravite malu udubinu na sredini. Pecite ih na 200 stupnjeva 4 minute ili dok ne poprime zlaćanu boju. Izvadite ih iz pećnice i oprezno ubacite žumanjak u sredinu te vratite u pećnicu na još 2 minute. Posolite, poparite i to je to.