Nije neobično da početkom jeseni uočite pojačano ispadanje kose

Redovitom upotrebom Ducray proizvoda, možete očekivati smanjenje ispadanja kose, poboljšanje gustoće i volumena, te vraćanje prirodnog sjaja i snage.

Iako je normalno da čak 100-150 vlasi kose ispada dnevno, uzroci ispadanja kose mogu biti različiti, od genetike i prehrane, pa do načina češljanja. Iako mislimo da gubitak kose najčešće vežemo uz sredovječne muškarce, ovaj neugodan problem pogađa i žene. Statistika kaže  kako se i do 30 % žena suočava s opadanjem i prorjeđivanjem kose.

Obično ćete s početkom jeseni primijetiti veće ispadanje kose nego inače. No, nema razloga za paniku jer se radi o sezonskom opadanju kose. Ako primijetite da vam se kosa prorjeđuje, da je tanja, čak i rijetka na mjestima, ako gubite kosu više od 6 mjeseci i gubite na volumenu, imate kronični gubitak kose.

Reaktivno ili progresivno ispadanje kose?

Ispadanje kose možemo grupirati u reaktivno i progresivno ispadanje kose. Progresivno ispadanje kose spada u ono nasljedno, a reaktivno je ono ispadanje kose uzrokovano vanjskim faktorima odnosno reakcija na neki od čimbenika kao što su promjena godišnjih doba, period nakon trudnoće, izloženost stresu, oporavak nakon bolesti. Tu su i hormonalne promjene, menopauza, nuspojave lijekova, ali i često nošenje kose svezane u čvrsti rep ili podvrgavanje višestrukim kemijskim izbjeljivanjima ili estetskim tretmanima kose koje može rezultirati značajnim gubitkom kose tijekom vremena.

Ducray borac protiv ispadanja kose

Pojedina će zdravstvena stanja koja uzrokuju ispadanje kose zahtijevati konzultaciju s liječnikom i liječenje odgovarajućom terapijom, no ipak postoje i određeni preparati koje će vam pomoći u tome. Riječ je o omiljenoj liniji Ducray Neoptide koja ima dvojno djelovanje: djeluje protiv opadanja dok istovremeno utječe i na rast nove kose, jača vlakna kose te pomaže u značajnom poboljšanju kvalitete života osoba koje pate od gubitka kose.

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose. Potporna je njega prije i poslije transplantacije kose. Razvijen kako bi se rizik od razvoja alergijskih reakcija sveo na minimum, a potpuni tretman gotov je za 2 mjeseca. Sadrži ANCHORAN, ekstrakt mliječka, patentiranu, prirodnu djelatnu tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice koje su odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svom svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu. Također, Lespedeza, prirodna djelatna tvar, regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose dok Mangalidone, u kombinaciji s masažom, potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.

Rutini njege kose dodajte i Ducray Anaphase+ nadopunjujući šampon protiv ispadanja kose, vitaminski kompleks, koji nudi osnovne hranjive sastojke nužne za rast snažne kose. Monolaurin će usporiti ispadanje kose djelujući na enzime koji su za njega naročito odgovorni. Specifična formula daje volumen, što je učinak koji se posebno očekuje kod kose sklone ispadanju. Anaphase+ šampon savršeno je prilagođen za oslabljenu i umornu kosu vraćajući joj snagu, otpornost i strukturu dok će lakše raščešljavanje omogućiti Ducray Anaphase+ regenerator za jačanje kose.

Pobrinite se za svoju kosu i vratite svoje samopouzdanje. Redovitom upotrebom Ducray proizvoda, možete očekivati smanjenje ispadanja kose, poboljšanje gustoće i volumena, te vraćanje prirodnog sjaja i snage.

Sve Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

FotoPress
BeautyBeauty vijestiNije neobično da početkom jeseni uočite pojačano ispadanje kose

Otvorenje nove zagrebačke kazališne scene

Tijekom večeri, gosti su imali priliku razgledati prostorije novog kazališta, ali i uživati u popularnoj predstavi "Ja, trudnica" Kerekesh Teatra. Predstava je do sada odigrana više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj