Aromatične kruške u vinu: Desert koji utjelovljuje pravu bit jeseni

Bogati okusi za cozy dane.

Iako ljeto povezujemo s najvećim izborom voća i povrća na tržnicama, neosporno je da jesenski plodovi poput šljiva, jabuka, grožđa i krušaka također imaju svoje čari. Trenutno najmirisnije domaće jabuke i kruške krase tržnice diljem Hrvatske, a mi smo se odlučili ovog tjedna pripremiti maksimalno cozy jesenski desert – kruške u vinu.

Kruške u crvenom vinu

Sastojci:

Za kuhane kruške:

  • 6 krušaka
  • 3 dl crvenog vina
  • 50 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 štapića cimeta
  • 2 zvjezdasta anisa

Za vinsku kremu:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 150 ml Marsale ( desertnog vina)

Postupak pripreme:

  • U lonac stavite vino, malo vode te dodajte šećer i začine. Zakuhajte te zatim dodajte oguljene kruške. Kuhajte kruške otprilike 30 minuta poklopljene na srednje jakoj vatri uz povremeno okretanje kruški da se sa svih strana pravilno skuhaju i upiju vino. Kada su kruške omekšale, pažljivo ih izvadite, procijedite vino u drugu posudu te ga kuhajte još 15-ak minuta da se reducira.
  • U žumanjke dodajte šećer i miksajte mikserom dok smjesa ne dobije svjetložutu boju. U smjesu jaja i šećera umiješajte Marsalu. Stavite zdjelu iznad lonca s kipućom vodom. Vodite računa da voda ne dodiruje dno posude. Nastavite lagano miješati i kuhajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Pjenjača bi trebala moći ostaviti lagani trag u smjesi. Tada maknite s vatre.
  • U dublji tanjurić prvo rasporedite vinsku kremu, a onda u centar stavite kuhanu krušku. Poslužite toplo i uživajte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Wyper (@insidetherustickitchen)

GastroReceptiAromatične kruške u vinu: Desert koji utjelovljuje pravu bit jeseni

Facebook

99,687FanovaLajkaj