Šetnja do crkve na stijeni: Za ovo mjesto u Istri sasvim sigurno niste čuli

Istra skriva prave dragulje, a ovaj je vrijedan otkrivanja.

Ideja za jesenske izlete ovih dana nikada dosta pa vam stoga danas predstavljamo predivnu lokaciju smještenu u Istri, za koju smo poprilično sigurni da ju dosad niste otkrili. Radi se o romantičnoj šumskoj šetnjici do crkve Svetog Petra na vrhu Tondolon, koja se smjestila na brežuljku između Bala i Svetvinčenat. 12 kilometara duga, ova blaga šumska staza pokazat će vam svu ljepotu istarske prirode, a kao nagradu ćete dobiti i pogled na crkvicu koja kao da ‘raste’ iz stijene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Istra Terra Magica (@istra.terra.magica)

Naime, malena crkvica Svetog Petra nalazi se na visokoj stijeni, a s koje se pruža zadivljujuć pogled na okolnu prirodu. Uz ovo se mjesto veže i lokalna legenda koja kaže da je crkvica nastala u 14. stoljeću kada je neki plemić od opasnosti morao skočiti u provaliju pred sobom, te je molio Svetog Petra da mu poštedi život. Kako zaista i je preživio, u znak zahvalnosti je dao podići ovu romantičnu crkvicu koja datira iz tog doba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Villa Stokovci⭐⭐⭐⭐ (@stokovci)

Danas se crkvica obnavlja, pa se nadamo da će kroz sljedećih par godina zasjati u novom ruhu. Nama je u svakom slučaju i ovakva, pomalo oronula, i dalje čarobna. Baš kao i priroda koja ju okružuje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli She.hr (@she.hr)

PutovanjaHrvatskaŠetnja do crkve na stijeni: Za ovo mjesto u Istri sasvim...

Kako je jesensko izdanje stilske jednadžbe spojilo modu i umjetnost?

Upravo jedno takvo druženje održalo se ove subote u centru Zagreba u galeriji i aukcijskoj kući Artmark na edukacijskoj radionici odijevanja za žene Stilska Jednadžba koju organizira modna...

Facebook

99,687FanovaLajkaj