Baršunasta ljubavna srčeka: Najslađi valentinovski keks

Meka iznutra, s hrskavom glazurom izvana.

Znamo da mnogima ide na živce cijela pomama oko Dana zaljubljenih, odnosno Valentinova, ali mi si nekako ne možemo pomoći a da ne uživamo u ideji priprema tematskih slastica, uređivanja noktiju s motivima srca ili kupovini dodataka za dom u ružičastim ili crvenim nijansama.

Tako vam danas donosimo i recept za najfinije valentinovske keksiće, koje možete naravno raditi tijekom cijele godine, ne samo u veljači – ali su sada posebno u skladu s općim raspoloženjem ovog ljubavnog mjeseca. Radi se o keksićima naziva ‘Baršunasta srca’, a čija priprema nije komplicirana – kao što možete pročitati u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @evesattic

Baršunasta srca

Sastojci:

  • 75 g maslaca
  • 200 g meda od bagrema
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 40 g kakaa u prahu
  • 400 g glatkog brašna
  • 1⁄2 žličice klinčića u prahu
  • 1⁄2 žličice cimeta mljevenog
  • malo naribanog muškatnog oraščića cijelog
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice pekmeza od šljiva
  • 200 g čokolade
  • 80 g maslaca

Postupak pripreme:

  • Maslac, med i šećer zagrijavajte na niskoj temperaturi da se otope.
  • Pripremljenoj smjesi umiješajte jaje, kakao, brašno pomiješano s klinčićem, cimetom, muškatnim oraščićem i praškom za pecivo. Zamijesite tijesto i ostavite ga stajati oko sat vremena u hladnjaku.
  • Tijesto razvaljajte malo deblje, s pomoću kalupa izrežite srca i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 10 minuta.
  • Ohlađena srca namočite u glazuru od čokolade (koju ste pripremili otapanjem čokolade na pari uz maslac) i položite na rešetku da se čokolada stvrdne, a zatim ih spojite pekmezom.
  • Kolačiće čuvajte u kutiji nekoliko dana da omekšaju pa onda poslužite.
@momlovesbaking
GastroReceptiBaršunasta ljubavna srčeka: Najslađi valentinovski keks

Facebook

100,860FanovaLajkaj