Najhrskaviji topli zalogaji: Bruschette s brie sirom, medom i karameliziranim lukom

Za druženja s prijateljima kada vam se puno ne kuha.

Znate one prilike kada želite pojesti nešto neodoljivo i okusom bogato, ali apsolutno nemate vremena za dugotrajno kuhanje? U takvim situacijama, bilo da se radi o tome da imate neplanirano druženje s prijateljima ili pak sami sebe želite nečime brzinski počastiti, u obzir dolaze samo brzi recepti od par sastojaka. Jedan takav, koji je okusom dekadentno fin, predstavljamo vam danas.

Radi se o slasnom slatko-slanom zalogaju – bruschettama s brie sirom, medom i karameliziranim lukom. Ovaj francuski sendvič s tostiranim kruhom priprema se brzo i lako, a spoj bogatog okusa briea te slatkoće luka i meda daje najljepšu rapsodiju okusa. Uz malo orašastih plodova, narezaka ili grožđa, ovaj snack pretvara se u najfiniji obrok, a evo kako ga pripremiti.

Bruschette s briem, medom i karameliziranim lukom

Sastojci:

  • Narezane i tostirane šnite sourdough kruha
  • 1 veliki luk narezan na tanke ploške
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • Brie sir – cijelo pakiranje
  • Svježe narezan timijan
  • Med za preljev
  • Sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  • Za početak, važno je da pravilno karamelizirate luk. Zagrijte tavu s maslinovim uljem i maslacem na srednjoj vatri te zatim dodajte tanko sjeckani luk i malo soli. Kuhajte, povremeno miješajući oko 20-30 minuta, dok se luk ne karamelizira, odnosno dok ne postane zlatno-smeđ. Ako se smjesa počne previše zgušnjavati, dodajte malo vode. Začinite solju i paprom po ukusu. Kada ste spremili karamelizirani luk, ostavite ga po strani.
  • Narežite tanke šnite sourdough kruha i tostirajte ih ili u pećnici ili u tosteru.
  • Krenite sa slaganjem svojih bruschetta. Prvo na svoj kruh stavite karamelizirani luk i to izdašnu količinu, a zatim na luk narezane ploškice brie sira. Složeni tost stavite u pećnicu na 5 minuta na 180 stupnjeva, samo da se brie malo otopi. Zatim ‘poprskajte’ tost medom i dodajte na vrh svježi timijan. Poslužite toplo i uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gotterí og gersemar (@gotterioggersemar)

GastroReceptiNajhrskaviji topli zalogaji: Bruschette s brie sirom, medom i karameliziranim lukom

Uskoro se u Zagrebu održavaju Dani čokolade i kave

Predstavit će se više desetaka proizvođača čokolade i kave iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Belgija i Srbija), među kojima prednjače proizvođači artisan i...

Designer Outlet Croatia uskoro postaje najveća komercijalna zona u Hrvatskoj i regiji


Službeno su započeli radovi na proširenju Designer Outlet Croatia, čime će se dodatno unaprijediti ponuda i iskustvo kupovine. Proširenje se odlikuje održivom arhitekturom certificiranom...

Facebook

100,860FanovaLajkaj