Može li se ramen napraviti na brzinu? Može uz ovaj jednostavan recept

Najfinija japanska juha inače se kuha satima, ali mi smo našli brzinsku, a jednako finu verziju.

Japanska kuhinja i gastronomija sve su popularnije u Hrvatskoj, a jedno od mnogima omiljenih jela, osim sushija, definitivno je bogata i zasitna ramen juha, apsolutni statement piece među japanskim jelima. Ova juha raskošnih okusa u sebi sadrži obilje zdravih namirnica, njezina je baza teški temeljac od mesa – te se inače kuha satima. Kuhari diljem svijeta izradom ramena testiraju vlastito strpljenje, a ako vi niste jednako strpljivi no ipak biste se kod kuće počastili finim ramenom, imamo recept za vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Budget Bytes (@budgetbytes)

 Očekivano, u užurbanom svijetu u kojem živimo nije nimalo neobično naići na bržu verziju nekog klasičnog, tradicionalnog jela, pa tako i ramena. Umjesto da ga tako kuhate po 4 sata, mi smo naišli na viralnu verziju ramena koji je gotovo u samo 20 minuta – a okusom ne zaostaje baš puno za originalnim recepturama. Idealna opcija za svakodnevni obrok, zar ne?

Brza ramen juha

Sastojci:

  • 1 žlica sezamova ulja
  • 3 žličice ribanog đumbira
  • 4 žličice ribanog ili protisnutog češnjaka
  • 4 šalice goveđeg, pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 3 šalice vode
  • 100 g shitake gljiva
  • 100 g rezanaca za ramen ili wok
  • 100 g brokule
  • 2 mlada luka
  • 2 šake mladog špinata
  • 1 svježa čili papričica, narezana na tanke kolutiće
  • 2 veće mrkve, narezane na tanke štapiće
  • 2 žlice sojina umaka
  • Po želji malo sriracha umaka
  • 1 juneći odrezak, narezan na tanke trakice

Za marinadu mesa:

  • 2 žlice sojina umaka
  • 2 žlice sezamova ulja

Postupak pripreme:

  • Zagrijte sezamovo ulje i u njega dodajte dvije žličice ribanog đumbira i dvije žličice protisnutog češnjaka. Miješajte kratko dok ne zamirišu i omekšaju, a zatim ih prelijte temeljcem i vodom.
  • Juneći odrezak narežite na trakice i marinirajte ga u sojinu umaku i sezamovu ulju te ostavite tako dok juha ne bude pred posluživanje.
  • U temeljac dodajte shitake gljive, cvjetove brokule i mrkvu te ih kuhajte oko šest minuta. Možete koristiti i suhe gljive, ali ih kuhajte malo duže, oko 10 minuta. Nakon toga u juhu dodajte dvije žlice sojina umaka, ostatak đumbira, češnjaka, mladi luk i narezani čili po želji te kuhajte još tri minute pa juhu maknite s vatre i u nju dodajte mladi špinat i rezance te poklopite lonac poklopcem i ostavite tako oko 2 do 3 minute prije posluživanja.
  • Skuhajte jaje. Želite li da vam ispadne mekše iznutra, zakuhajte vodu, jaje stavite u kipuću vodu i kuhajte ga šest minuta. Za kremasti, ali tvrđi žumanjak kao na našim slikama kuhajte ga minutu duže.
  • Meso za to vrijeme kratko prepržite na tavi na koju ste kapnuli malo sezamova ulja.
  • Juhu poslužite u zdjelicama sa svim komponentama te dodajte preprženu junetinu i jaje. Vašem ramenu dodajte sriracha umaka po želji za više pikantnosti. Jedite toplo i uživajte u hranjivom obroku.

GastroReceptiMože li se ramen napraviti na brzinu? Može uz ovaj jednostavan recept

Josipa Pavičić predstavila knjigu koja mijenja pogled na život

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz javnog života, među kojima je bila i kuma knjige Danijela Martinović. Renata Končić Minea pročitala je odabrani ulomak iz knjige, dok...

Svibanj u CineStaru: filmske poslastice koje se ne propuštaju!

Ne propustite aktualne kino hitove koji trenutno pune dvorane - “Minecraft film”, “Kralj nad kraljevima”, “Računovođa 2”, “Grešnici” ili Marvelov najveći film godine “Thunderbolti*”.  Cijeli je mjesec prepun...

Facebook

100,860FanovaLajkaj