Može li se ramen napraviti na brzinu? Može uz ovaj jednostavan recept

Najfinija japanska juha inače se kuha satima, ali mi smo našli brzinsku, a jednako finu verziju.

Japanska kuhinja i gastronomija sve su popularnije u Hrvatskoj, a jedno od mnogima omiljenih jela, osim sushija, definitivno je bogata i zasitna ramen juha, apsolutni statement piece među japanskim jelima. Ova juha raskošnih okusa u sebi sadrži obilje zdravih namirnica, njezina je baza teški temeljac od mesa – te se inače kuha satima. Kuhari diljem svijeta izradom ramena testiraju vlastito strpljenje, a ako vi niste jednako strpljivi no ipak biste se kod kuće počastili finim ramenom, imamo recept za vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Budget Bytes (@budgetbytes)

 Očekivano, u užurbanom svijetu u kojem živimo nije nimalo neobično naići na bržu verziju nekog klasičnog, tradicionalnog jela, pa tako i ramena. Umjesto da ga tako kuhate po 4 sata, mi smo naišli na viralnu verziju ramena koji je gotovo u samo 20 minuta – a okusom ne zaostaje baš puno za originalnim recepturama. Idealna opcija za svakodnevni obrok, zar ne?

Brza ramen juha

Sastojci:

  • 1 žlica sezamova ulja
  • 3 žličice ribanog đumbira
  • 4 žličice ribanog ili protisnutog češnjaka
  • 4 šalice goveđeg, pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 3 šalice vode
  • 100 g shitake gljiva
  • 100 g rezanaca za ramen ili wok
  • 100 g brokule
  • 2 mlada luka
  • 2 šake mladog špinata
  • 1 svježa čili papričica, narezana na tanke kolutiće
  • 2 veće mrkve, narezane na tanke štapiće
  • 2 žlice sojina umaka
  • Po želji malo sriracha umaka
  • 1 juneći odrezak, narezan na tanke trakice

Za marinadu mesa:

  • 2 žlice sojina umaka
  • 2 žlice sezamova ulja

Postupak pripreme:

  • Zagrijte sezamovo ulje i u njega dodajte dvije žličice ribanog đumbira i dvije žličice protisnutog češnjaka. Miješajte kratko dok ne zamirišu i omekšaju, a zatim ih prelijte temeljcem i vodom.
  • Juneći odrezak narežite na trakice i marinirajte ga u sojinu umaku i sezamovu ulju te ostavite tako dok juha ne bude pred posluživanje.
  • U temeljac dodajte shitake gljive, cvjetove brokule i mrkvu te ih kuhajte oko šest minuta. Možete koristiti i suhe gljive, ali ih kuhajte malo duže, oko 10 minuta. Nakon toga u juhu dodajte dvije žlice sojina umaka, ostatak đumbira, češnjaka, mladi luk i narezani čili po želji te kuhajte još tri minute pa juhu maknite s vatre i u nju dodajte mladi špinat i rezance te poklopite lonac poklopcem i ostavite tako oko 2 do 3 minute prije posluživanja.
  • Skuhajte jaje. Želite li da vam ispadne mekše iznutra, zakuhajte vodu, jaje stavite u kipuću vodu i kuhajte ga šest minuta. Za kremasti, ali tvrđi žumanjak kao na našim slikama kuhajte ga minutu duže.
  • Meso za to vrijeme kratko prepržite na tavi na koju ste kapnuli malo sezamova ulja.
  • Juhu poslužite u zdjelicama sa svim komponentama te dodajte preprženu junetinu i jaje. Vašem ramenu dodajte sriracha umaka po želji za više pikantnosti. Jedite toplo i uživajte u hranjivom obroku.

GastroReceptiMože li se ramen napraviti na brzinu? Može uz ovaj jednostavan recept

Facebook

100,860FanovaLajkaj