Za zarazne ritmove i odličnu atmosferu svih dana trajanja festivala brinut će probrana ekipa od 13 DJ-a sa svakodnevnim nastupima uživo od 19:00- 23:00 sata, te čak dva DJ seta subotama – od 12:30 do 16:30 sati i od 19:00- 23:00 sata. Petkom, točnije 9. i 16. svibnja od 18:00 sati možete slikati uz izvrsna Šoškić vina na popularnim Wine&Paint radionicama, a odmah potom, petkom od 20,30 sati na rasporedu je Staropramen Movie Night.
Svi koji su oduvijek htjeli naučiti raditi pravu napoletanu doći će na svoje u četvrtak, 15. svibnja s početkom u 17:00 sati uz Vedrana Boškovića i KitchenAid na prvoj kulinarskoj radionici na otvorenom. U pažljivo osmišljenoj radionici, sudionici će imati priliku ući u svijet tradicionalne talijanske pizze u opuštenoj festivalskoj atmosferi, uz dobru glazbu, osvježavajuća pića i miris svježe pečenog tijesta. Kroz otprilike dva sata će naučiti koje brašno je najbolje, razumjeti procese hladne fermentacije i precizno zamijesiti tijesto uz pomoć KitchenAid Artisan miksera, uređaja koji već desetljećima simbolizira izvrsnost u kućnoj i profesionalnoj kuhinji. Ono što ovu radionicu čini uistinu posebnom je i činjenica da se sve odvija u maloj, ekskluzivnoj grupi od maksimalno deset sudionika, kako bi svatko dobio osobnu pažnju i prostor za učenje. Tijekom radionice, svatko će imati priliku ispeći vlastitu napoletansku pizzu, uživati u njoj na licu mjesta, a kući ponijeti vlastito zamiješano tijesto spremno za završnu fermentaciju i pečenje. Uz znanje i iskustvo, polaznike očekuju i simbolični darovi – KitchenAid goodie bag te potvrda o sudjelovanju na radionici.
Već tradicionalno Pizza Festival Zagreb donosi i popularan Food kviz powered by Metro pod kreativnom i voditeljskom palicom Domagoja Jakopovića Ribafisha. Ova odlična zabava i provjera znanja na temu pizze i Italije na rasporedu su u subotu 17. svibnja od 18:00 sati. Najmlađi će posjetitelji svih dana moći uživati u bogatoj Zagi Kids zoni koja donosi veselje i adrenalin uz trampoline, bungee trampoline i napuhance – savršenu kombinaciju za dječju rekreaciju i razonodu.
Deset sudionika Pizza Festivala Zagreb
A da je ovogodišnjih deset sudionika Pizza Festivala Zagreb spremno oduševiti svojim provjerenim hitovima i novim kreacijama, pokazali su već u ponedjeljak 05. svibnja na ekskluzivnom pretpremijernom kušanju u showroomu partnera festivala METRO Hrvatska, gdje su okupljenima predstavili dio svoje ovogodišnje ponude.
Uzvanici su uživali u pićima dobrodošlice Central bara i Ginglebellsa koji su predstavili svoj novi koktel Limoncello-Basil, a pretasting Pizza Festivala Zagreb otvoren je izvrsnom tjesteninom Cacio e pepe iz koluta sira koju donosi kućica Pastamisee. Osim ove kremaste tjestenine u umaku od sira i tostiranog papra, na Festivalu će u ponudi imati i tjesteninu sa svježe ribanim tartufima.




Zagrebački Al Dente na Festival stiže sa šest pizza koje pričaju jedinstvenu priču, utkanu u savršeno tijesto koje spaja tradiciju klasične Napoletane i Canotto pizze, a na pretastingu su priredili Bresaolu & Burratu te Piccante 2.0, koja je nova verzija poznatog im klasika s pikantnom kobasicom, pepperdropsima i dimljenim medom. Hrvoje Cvetko iz zagrebačke pizzerije Pizza Re okupljene je oduševio svojom pizzom Mortadela koja spaja najbolje od talijanske tradicije i modernih okusa jer na laganoj, prozračnoj podlozi od 48-satnog fermentiranog tijesta, donosi bogati pesto genovese, zatim kremastu fior di latte mozzarellu i vrhunsku mortadelu, a sve zaokružuje mljevena pistacija, svježi bosiljak, crne masline i aceto krema.




Pizza Social Club predstavit će se s ukupno pet pizza, a osim klasika Ma’Margharite, Pizze Pizzaioli i prošlogodišnjeg hita Parmigiane, specijalno za ovogodišnje izdanje Pizza Festivala priredili su pizzu Peperoni Nduja te pizzu Cacio e pepe koje su i predstavili na pretastingu. Usto su i ekskluzivno predstavili suradnju s brendom Farina Speciale, čije je Tip 00 visokokvalitetno brašno za pizzu proizvedeno u hrvatskim mlinovima. “Njegova iznimna kvaliteta prepoznata je među najboljim pizzaiolama, pružajući idealnu bazu za vrhunske pizze. Pšenica koja se koristi u proizvodnji u tri mlina dolazi s hrvatskih polja, od malih OPG-ova do velikih industrijskih proizvođača, osiguravajući spoj tradicije i izvrsnosti”, istaknuo je Ivan Badžek iz Pizza Social Cluba dok su posjetitelji na pretastingu redom hvalili njihovu pikantnu Peperoni Nduja pizzu koja na podlozi od San Marzano rajčica donosi fior di latte mozzarellu, Parmigiano Reggiano, kobasice peperoni i kalabrijsku deliciju Nduju – mekanu pikantnu kobasicu od svinjskog mesa, larda i ljutih čili papričica, te luk i bosiljak. A da talijanski klasik Cacio e pepe u izvedbi Pizza Social Cluba može uspješno zaživjeti u formatu pizze pokazali su podlogom od ricotte, fior di latte mozzarellom, pancetom, Pecorino Romano sirom, šparogama i paprom.


S obzirom da su pikatne pizze naišle na veliko odobravanje okupljenih na pretastingu, posjetitelje Pizza Festivala sigurno će razveseliti informacija i da su službeni umaci Festivala vrhunski TABASCO® umaci koji će uvijek biti dostupni na svakoj kućici.
Sve poklonike pržene pizze i ove će godine uveseljavati kućica Pizza Fritta. Ovaj jedinstveni stil pizze datira još iz 18. stoljeća iz Napulja gdje i danas među lokalnim stanovništvom uživa kultni status. Radi se tako da se nadjev stavi između dva sloja tijesta za pizzu i prži u vrućem ulju dok korica ne postane zlatna i hrskava. Kako biste maksimalno uživali u ovoj deliciji potrebno je najprije otrgnuti vrh ne bi li se otpustila para iz nadjeva, a zatim se pizza jede redom, čime se u svakom zalogaju dobiva savršen omjer nadjeva i tijesta.
Nakon iznimnog uspjeha na lanjskom Pizza Festivalu, i ove nam godine iz Konjščine stiže Zagyland sa svojim izvrsnim napoletanama. Na Festivalu će ponuditi četiri pizze: Margheritu, pizzu Cezar s inćunima, pizzu kuće Zagyland i ekskluzivno za ovu prigodu osmišljenu pizzu Grašizza. Okupljeni u Metrou zadovoljno su hvalili pizzu Zagyland a još i više Grašizza pizzu koja neraskidivu vezu sa Zagorjem nosi u dressingu s graševinom i grožđu, a graševine ima i u samome tijestu.
Zagrebački RougeMarin i opet će osvajati nepca ljubitelja sicilijanskog stila pizze i to s pet pizza inspiriranih aktivnim talijanskim vulkanima. Etna, Stromboli, Vesuvio, Vulcano i Magma redom su izdašne pizze koje su poznate i kao focaccia s dodacima, a uzvanici na pretastingu imali su priliku kušati Stromboli s inćunima, mariniranim artičokama, ukiseljenim šampinjonima, maslinama leccino i motarom, zatim Etnu koja je okupljene osvojila kombinacijom bolognese umaka, graška, mozzarelle, goude, brioche mrvica, mariniranih artičoka, mariniranih maslina, ukiseljenih patlidžana, ljutike i gljiva. Vesuvio pak slavi klasične talijanske okuse spajajući roast beef, tonnato umak, ukiseljenu rotkvicu, kapare i rikulu.
Za originalne slastice će na Pizza Festivalu biti zadužena kućica Gdje je Jura by Juraj Klepić koji priprema tri nove senzacije, a na pretastingu je već osvojio okupljene dvjema. Najprije je predstavio Fry gelato koji je nazvao Brr Brr Pistaccino (gelato od pistacije, hrskavi biskvit, kadaif, mliječna belgijska čokolada, pistacio pasta), a potom slasticu Tung Tung Tung Tung Tiramisu koju čine piškote infuzirane kavom, obložene čokoladom i kakao maslacom, zatim krema od Martin Albus lješnjak likera i craft mascarponea, cappucino espuma, gianduja, te pistacio pasta s komadićima pistacije. Osim izvrsnim balansom okusa i originalnim načinom serviranja tiramisua, posjetitelje, pogotovo fanove Tik Toka, oduševit će činjenica da su nazivi slastica, kako pojašnjava Juraj, povezani s novim Brainrot trendom na Tik Toku.
U svim delicijama Pizza Festivala Zagreb korisnici ZABA Mastercard kartica svakoga će dana od 18:00 do 19:00 sati moći uživati u Happy Hour popustima od 10 posto, a svakodnevne novosti, nazive filmova, načine prijava na radionice i kviz možete doznati prateći Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu.
Mjesto: Trg dr. Franje Tuđmana, Zagreb
Trajanje: 08. do 18. svibnja 2025.
Radno vrijeme: pon – pet 12:00 -24:00 / sub – ned 11:00 – 24:00 sata
Ulaz: besplatan