Što piti zimi umjesto klasičnog kuhanog vina i kakaa? Ova tri recepta daju odgovor

Idealni topli napitci koji griju i dušu i tijelo.

Zimska sezona više se ne svodi na kuhano vino i kakao – naime, ova nam godina donosi novu generaciju toplih napitaka koji kombiniraju zanimljive sastojke, sezonske okuse i modernu prezentaciju. Trend ide u smjeru ‘comfort & quality’ pa se tako radi o pićima koja griju, ali nisu preslatka, koja izgledaju dobro, ali su jednostavna za pripremu i koja se mogu jednako lako servirati kod kuće, na zimskom druženju na nekoj grijanoj terasi ili na božićnom partyju. Popularni su začini koji podižu raspoloženje kao i aromatične kombinacije koje podsjećaju na slastičarske klasike, ali samo u tekućem obliku.

U nastavku donosimo tri aktualna recepta koja predstavljaju suvremeni pristup zimskim pićima te divno kombiniraju suvremene, ali i klasične zimske okuse i začine. Malo sofisticiraniji izbori od kuhanog vina ili običnog slatkog kakaa, ali jednako fini i comforting!

Začinjeni chai toddy (bez alkohola ili s kapljicom ruma)

Sastojci:

  • 2 chai čajne vrećice ili 1 žlica chai mješavine
  • 250 ml vruće vode
  • 150 ml mlijeka ili biljnog napitka (badem, zob)
  • 1 žličica meda ili javorova sirupa
  • 1 kriška đumbira
  • po želji: 20 ml tamnog ruma
  • prstohvat cimeta za posluživanje

Postupak pripreme:

  • Skuhajte jaki chai u vrućoj vodi s đumbirom, ostavite 5 minuta. Zagrijte mlijeko i pomiješajte s čajem. Zasladite po želji. Ako želite ‘večernju’ verziju, dodajte malo tamnog ruma. Poslužite posuto cimetom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Duralex USA (@duralexusa)

Vruća bijela čokolada s narančom i kardamomom

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 80 ml vrhnja za šlag
  • 60 g kvalitetne bijele čokolade
  • korica pola bio naranče
  • 1–2 sjemenke kardamoma, lagano zgnječene
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

Zagrijte mlijeko i vrhnje sa sjemenkama kardamoma i koricom naranče. Maknite s vatre, procijedite, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Poslužite odmah, po želji uz kandiranu naranču.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Simona Mirto (Tavolartegusto.it) (@tavolartegusto)

Topli jabukovača punch s ružmarinom i burbonom

Sastojci:

  • 300 ml nezaslađene jabukovače (apple cider)
  • 1 manji štapić cimeta
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 2 kriške jabuke
  • 30–40 ml burbona (po želji)
  • med ili javorov sirup prema ukusu

Postupak pripreme:

Zagrijte jabukovaču s cimetom i ružmarinom na laganoj vatri 10 minuta. Maknite ružmarin da ne postane gorak. Dodajte burbon ako želite alkoholnu verziju. Zasladite po ukusu i poslužite s tankim kriškama jabuke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cookta (@cookta.hu)

GastroReceptiŠto piti zimi umjesto klasičnog kuhanog vina i kakaa? Ova tri recepta...

Premijera koja je osvojila i velike i male

Premijerno jutarnje druženje započelo je veselim obiteljskim dočekom – mali posjetitelji razveselili su se slatkim zalogajima, te raskošno uređenim foto-kutkom posebno pripremljenim za ovu...

Facebook

100,860FanovaLajkaj