Njene recepte obožavamo isprobavati! “Gladuša” je blog koji trebate čekirati ako vas zanima zdrava prehrana

Što danas kuhati? Zavirite na “Gladušu” i inspirirajte se!

Na sintagmu “zdrava prehrana” znamo odmahnuti rukom jer tko još želi provesti život hraneći se listom salate, posnim sirom i tunjevinom? Čak i kad su u pitanju raznolike namirnice, većina ljudi će na sam spomen određenog načina prehrane brzo odustati od daljnjeg istraživanja. No činjenica jest da živimo u svijetu koji obiluje prerađenom hranom, hranom punom šećera i sastojaka koji će negativno utjecati  na naše tijelo, htjeli mi to priznati ili ne… Uz zaista samo malo pažnje i volje, to se može promijenti i to ne nauštrb vaših omiljenih namirnica i jela.

Banana bread

Upravo je to misao vodilja koja se krije iza bloga “Gladuša”! Ova platforma za dijeljenje recepata i predstavljanje svega onoga što zdrava prehrana zapravo jest idejno je dijete Zrinke Zekulić, farmaceutkinje iz Ploča sa stalnom zagrebačkom adresom. Velika gurmanka, kako će često i sama za sebe reći, “gladuša” se na otvaranje bloga odvažila na nagovor prijateljica i zahvaljujući velikoj podršci dečka, a osnova svega je velika ljubav prema kuhanju i eksperimentiranju s namirnicama s kojima se svakodnevno susrećemo.

Zrinka Zekulić, “Gladuša”

“Oduvijek sam voljela isprobavati nove stvari, odlazila sam na radionice zdrave prehrane i sanjala kako ću jednoga dana spojiti posao i tu svoju strast. Tako se na jednom od tih druženja uz kavu pokrenula priča na temu ‘zašto ne bih pisala svoj blog.  Moram priznati da sam na početku bila izvan sebe od straha. No, kad sam osjetila da ljudi prepoznaju i pozitivno reagiraju na rad i veliki trud koji dolazi iz iskrene strasti i ljubavi prema nečemu, oslobodila sam se i sad sam najsretnija na svijetu”, ispričala nam je Zrinka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gladuša (@gladusasamja) on

Na “Gladuši” ćete pronaći slane i slatke recepte te savjete, a svi se mogu svesti pod zajednički nazivnik zdrave prehrane u kojoj se ne morate odreći svega ukusnog i jesti “dosadnu” hranu, samo treba birati kvalitetne namirnice.

Tacosi s piletinom

Nas je zanimalo i tko je odgovoran za fotografije na blogu i društvenim mrežama jer upravo su fotografije prvi poticaj nekome da isproba recept.  “Najbolje fotografije na blogu napravio je moj dečko, Alexander Štrbac. Uspjeli smo spojiti naše dvije strasti u jedno – njegovu fotku i moje kuhanje. On je moj vjetar u leđa, ogromna pomoć i podrška”, otkrila nam je Zrinka kojoj je glavni cilj prikazati jela koja svakodnevno sprema te prenijeti nove stvari i tehnike koje nauči, ali i pomoći svima kod ideja za obroke (“i sama često borim s pitanjem ‘što danas kuhati’).

Gulaš od hobotnice

Ako vas zanimaju recepti koji će na jednostavan način pokazati svu širinu zdrave prehrane i zasigurno vas nagnati na eksperimentiranje, “Gladušu” pratite na blogu, Instagramu i Facebooku. I dobar tek svima!

 

GastroJolie apetiteNjene recepte obožavamo isprobavati! "Gladuša" je blog koji trebate čekirati ako vas...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram