Priča iza ovog domaćeg gina inspiriranog hvarskom prirodom jako je zanimljiva

HVAR22 je novi craft gin koji u sebi krije esenciju suncem okupanog Hvara i oduševljava bogatstvom prirodnih aroma već na prvo kušanje. Nastao na našem najsunčanijem otoku od najfinijih biljaka i plodova, gin HVAR22 sljubljuje bogatstvo eteričnih ulja i obilje zlatnog sunca.

Aromatične biljke ovdje su u svom najboljem izdanju, nastale iz netaknute prirode, hranjene plodnom zemljom, pozlaćene sunčevom energijom pa potom pažljivo ubrane, osušene i destilirane. Svaki korak se radi polako, predano i pažljivo. Rezultat tog posvećenog rada i ljubavi je paleta jedinstvenih aromatičnih eliksira iz prirode koji osvajaju profinjenošću kakvom u životu odiše samo istinska prirodna ljepota.

Gin HVAR22 plod je rada vječnih zaljubljenika u Hvar, divlju prirodu, sunce i izvrstan gin, koji u ovaj posao ulažu cijelo svoje srce. Hand crafted proces visokokvalitetne destilacije vodi A. Carić, vrhunski majstor destiler bogatog iskustva. Vlasnici destilerije i partneri u ovom stvaranju legende o Hvaru su iskusni ugostitelj Križan Pavić i odvjetnik Juraj Bartolić. Zajedno su kreirali lepezu okusa ovog gina, od kojih je svaki posveta obožavanom otoku inspirirana hvarskom mitologijom i velikodušnom prirodom koja ovdje stvara mirisnu čaroliju.

PURPLE RAIN

Ljubav otoka i sunca

Esenciju otoka Hvara, sačuvanu u starinskoj bočici u kakvima su se čuvali tajni eliksiri i ljekoviti pripravci, čine energija zlatnog sunca i opojno aromatično bilje čija eterična ulja ispunjavaju otočki zrak i šire zanosan miris sreće, opuštanja i dobrog života. Zajedno s dragocjenom hvarskom kišnicom, hvarsko sunce i hvarski rajski vrtovi stvaraju božanstvene arome gina HVAR22 koji će vas osvojiti na prvo kušanje.

Naš najsunčaniji otok s više od 300 sunčanih dana jedinstveno je mjesto mediteranskog botaničkog luksuza. Zlatne bobice hvarskog smriča, odnosno divlje borovice, temelj su ovog posebno aromatičnog gina. One se savršeno sljubljuju s profinjenim aromama hvarskog aromatičnog bilja koje se uzgaja po ekološkim principima – lavande i smilja, divljeg lovora i ružmarina. To su dragocjeni sastojci koji nadograđuju jedinstvenu piramidu okusa gina HVAR22.

BLACK

Kako bi gin dobio zaokružen i ugodno uravnotežen okus, koriste se probrani sočni plodovi na suncu dozrelih limuna i naranči sa susjednog otoka Visa čiju koricu bogatu eteričnim uljima kreatori ovog gina dodaju kao poseban prstohvat čarolije.

Vrijedne ruke stvaraju čaroliju

Proces nastanka gina priča je o vrijednim rukama. Biljke se beru i prije destilacije obrađuju ručno. Destilacija je posveta majstorstvu ruku, kompleksna je i dugotrajna jer stvaraoci hvarskog gina drže da je samo najbolje dovoljno dobro kad je u pitanju esencija obožavanog Hvara. Dodatnu notu finoće okusa u procesu destilacije daju jedinstveni tajni sastojci – blago hvarske kišnice i hvarski vinski destilat. Ovaj domaći gin se destilira čak šest puta i leži dva mjeseca u posebnim uvjetima. Tek tada spreman je zakoračiti u svijet.

Ručni je rad utkan u svaki korak proizvodnje gina HVAR22. Marljive ruke nakon završetka proizvodnje dragocjene tekućine svaku bocu pune i na svaku pažljivo lijepe etiketu. A zatim, u maniri pripreme starinskih tajnih eliksira, ručno ispisuju podatke na svaku etiketu koju na kraju potpisuju i majstor destiler i dvojica partnera kako bi i u završnom koraku bili sigurni da u svijet šalju samo najkvalitetnije kapi gina koji nosi ime i arome voljenog otoka.

STRONG

„Živimo svoj san! Imamo vlastitu destileriju na Hvaru u kojoj proizvodimo nekoliko vrsta prvoklasnog gina. Svaki je poseban na svoj način, ali svima je zajednička ljubav na prvo kušanje“ – rekao je Križan Pavić, jedan od osnivača novog brenda HVAR22 te dodao: „Baza našeg gina je borovica koja je zbog obilja hvarskog sunca jedina na svijetu zlatne boje te ima i do tri puta intenzivniji okus od crne borovice. Lavanda, smilje i sve ostale biljke svježe su ubrane i to ručno, na Hvaru, a koricu naranče i limuna nabavljamo na Visu, tako da s ponosom možemo reći da je naš proizvod sto posto domaći otočni proizvod. I omiljeni detalj na kraju, svaka se boca ručno puni, etiketa se ručno popunjava, potpisuje i lijepi tako da niti jedna nije ista i svaka je posebna.”

Hvarska mitologija ispričana kapljicama

Gin HVAR22 stvoren je za polagano i hedonističko uživanje u aromama sunčanog otoka i otkrivanje bogatstva pet okusa među kojima svatko može naći svoj omiljeni – Original, Pure, Black, Purple Rain i Strong.

HVAR22 Original krasi mekani okus gina u kojem se postupno razvija buket sačinjen od smilja, kadulje, lavande i livadnog cvijeća. Savršen u svojoj jednostavnosti. HVAR22 Pure pjeva najljepšu odu suncu. Zlatnoj hvarskoj borovici posebnost daje više od 300 sunčanih dana godišnje. Toliko joj je potrebno da razvije svoju nadmoćnu aromatičnost koja potom u potpunosti dominira mirisom i okusom ovog gina.

ORIGINAL

HVAR22 Black je dubok i mističan kao tajna života. Krasi ga težina crne boje i kompleksna aroma sladića, borovice i aromatičnog bilja, dok ga iskričava citrusna nota sočne naranče uravnotežuje i pruža uvid u lepršavu, sunčanu stranu života. HVAR22 Purple Rain ružičast je poput radosti života, a takav mu je i karakter. Zanosnim i lepršavim okusom dominiraju note lavande i kadulje, što ga čini idealnim za uživanje u dugim ljetnim danima.

PURE

HVAR22 Strong je sirov, beskompromisan, pun okusa, mirisa, prirodne energije. On ima jedinstvenu snagu esencija autohtonog bilja, koja potpomognuta vinskim destilatom i hvarskom kišnicom, moćno grije duh i tijelo.

Spoj najboljih prirodnih sastojaka

Ova paleta hvarskog premium gina je u potpunosti napravljena od najkvalitetnijih hvarskih botaničkih dragocjenosti te ponekog viškog agruma, uz neizmjerno puno sunca, ljubavi i strpljivog rada. Posveta je to autentičnom divljem raslinju, bogatom aerosolu koji ovija sunčani otok i daje esenciju jednostavne ljepote i istinske profinjenosti.

Mirisni eliksiri iz prirode pretočeni u starinske bočice, kakve su stoljećima čuvale tajanstvene pripravke, danas kriju tajnu suživota s prirodom i susreta s onim božanstvenim dijelom života koji miriše na radost, jednostavnost i bezvremensku ljepotu prirode.

GastroJolie apetitePriča iza ovog domaćeg gina inspiriranog hvarskom prirodom jako je zanimljiva

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram