Nova verzija omiljenog kolača! Što kažete na bijelu mađaricu?

Dolazi s kremom od bijele čokolade!

Mađarica je jedna od slastica koja je mnogima omiljena. S obzirom na nešto dužu pripremu jer se odvojeno peče pet kora (a ponekad i više), najčešće se nađe na stolu za posebne prigode ili blagdane. Uz klasične verzije s kremom od crne čokolade ili oraha, pronašli smo zanimljiv recept s kremom od bijele čokolade kojeg svakako vrijedi probati. Što vam je sve potrebno te postupak pripreme donosimo u nastavku:

Kore:

600 g brašna
50 g masti ili maslaca
2 jaja
200 g šećera
1 jogurt
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema:

500 ml mlijeka
200 g bijele čokolade
60 g gustina
200 g šećera
150 g maslaca
80 g mljevenih badema
1 vanilin šećer

U zdjeli prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte mast, a na kraju razmućena jaja i jogurt. Zamijesite tijesto, a zatim ga podijelite na pet jednakih komada. Svaki od komada razvaljajte na papiru za pečenje i stavite na poleđinu lima. Ovisno o pećnici, svaku od kora pecite pet do osam minuta na 180 C.

Dok se kore hlade, pripremite kremu. Malo mlijeka pomiješajte s gustinom, šećerom i vanilin šećerom. Preostali dio mlijeka zagrijte do vrenja pa odmah dodajte razmućeni gustin. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte maslac i bijelu čokoladu dok se čokolada i maslac ne otope. Na kraju dodajte mljevene bademe i dobro promiješajte da se krema sjedini.

Na hladne kore, lijevajte vruću kremu te pustite da se ohladi. Ohlađeni kolač po želji posipajte šećerom u prahu, glazurom od bijele čokolade, kokosom…

GastroReceptiNova verzija omiljenog kolača! Što kažete na bijelu mađaricu?

Prvi smo kušali ponudu ovogodišnjeg Fuliranja!

Bit će to, najvaljuju organizatori iz kreativne agnecije Kokoš ili Jaje,  najangažiranije, najkreativnije i najrazigranije Fuliranje u njegovih 13 godina. U spoju tradicije i...

Facebook

100,860FanovaLajkaj