Je li obična plava Nivea ‘dupe’ za luksuznu hidratantnu kremu La Mer?

Vrijedi li potrošiti nekoliko stotina dolara na La Mer?

Postoji li bolja stvar nego kada naiđete na odličan proizvod koji je uz to povoljan? Ako pratite beauty svijet, poznato vam je da se velika pažnja pridaje takozvanim “dupes”, odnosno “kopijama” proizvoda (uvjetno rečeno) koje podsjećaju na proizvode s višestruko većom cijenom, a imaju isti ili sličan učinak. Upravo se ta priča nedavno “potegnula” među američkim beauty blogerima koji tvrde da je plava Nivea odlična zamjena za high end hidratantnu kremu brenda La Mer.

Toliko prepoznatljivu plavu Niveau čiji miris obožavamo ne treba previše predstavljati, ova hidrantna zaštitna krema u našim se kućanstvima nalazi preko 100 godina. S druge strane, luksuzni brend La Mer i njihova hvaljena krema nešto su manje prisutni na tržištu, ali imaju svoju ogromnu vojsku obožavatelja. Dok vam plava Nivea neće previše oštetiti budžet, za La Mer je potrebno izdvojiti minimalno oko 100-injak dolara i to za zaista malu količinu proizvoda od 15 ml. To je ujedno i najveća razlika između ove dvije hidratantne kreme, no koje su sličnosti?

@chrizellelategan

Koja je glavna sličnost između ove dvije kreme?

Iako La Mer ima skoro pa duplo više sastojaka od Niveae, ako pogledate listu sastojaka i konkretno sastojke koji služe hidrataciji, sastav je praktički identičan (obje sadržavaju i parfem koji nije najpogodniji za osjetljivu kožu pa im je i miris približno sličan). Najveća i najznačajnija razlika u sastojcima odnosi se na prvi koji je sadržan u La Meru, a to je ekstrakt alge koji je fermentiran i proizvodi mliječnu kiselinu. Mliječna kiselina spada u AHA kiseline koje potiču obnavljanje stanica kože, vrše eksfolijaciju, poboljšavaju teksturu i izgled kože, potiču sintezu kolagena i povećavaju elastičnost kože. Naravno, to nije jedini sastojak koji kremu La Mer čini dobrim proizvodom, no ipak ostaje činjenica da je baza hidratantnih sastojaka skoro pa identična plavoj Niveai.

@nivea_de

Pogledajte video američke blogerice Susan Yara u kojem ona prednost daje Nivea kremi kao svakodnevnoj zaštitnoj kremi dok ostale “probleme” kože lica tretira raznim serumima.

 

BeautyPreparativna kozmetikaJe li obična plava Nivea 'dupe' za luksuznu hidratantnu kremu La Mer?

Joolz predstavlja svoja najnovija kolica inspirirana iskustvima tisuće roditelja

Joolz, svjetski najbrže rastući brand premium dječjih kolica, predstavio je najnoviju generaciju kolica - Joolz Hub2. Jedinstvena, kompaktna kolica koja besprijekorno kombiniraju najbolju udobnost...

Facebook

99,687FanovaLajkaj