Dizajner Sandro Užila proveo nas je kroz impresivnu villu u okolici Poreča

Promišljena estetika, drvo, kamen i minimalizam glavni su aduti ovog dizajnerskog projekta

Istru, poznatiju i pod nadimkom hrvatska Toskana, krase predivne doline, slikovite ceste, šarmantna sela, predivni gradovi, luksuzni hoteli te ville kao iz snova. Mladi talentirani dizajner Sandro Užila autor je projekta impresivne ville u okolici Poreča koju krasi naglasak na prirodne materijale – drvo i kamen te pomno isplanirana rasvjeta koja “podiže” prostor.

Sandro za sebe ističe da je po obrazovanju inženjer, no u stvarnosti je kreativac koji ideje klijenta i vlastite vizije pretvara u stvarnost. Cilj mu je svakodnevno pomicati kreativne granice koje će biti zamijećene i realizirane diljem svijeta.

“Vila koju sam vam odlučio predstaviti je ipak modernija od mojih posljednjih radova. Misao vodilja mi je bila povezati prirodne materijale pa sam koristio mikrocement, drvo i malo kamena” govori nam u dizajner te dodaje kako u svakom svom radu ima omiljeni dio, a u ovom je to kuhinja: “Moderna kuhinja idealno je mjesto za vinoteku obloženu istarskim kamenom sa staklenim vratima. Istra je bogata vinima te smatram da je mala vinoteka obavezna u svakoj vili, bez obzira bila namijenjena samo za odmor ili svakodnevicu.”

 

Dizajner u razgovoru navodi kako su trendovi ove godine prirodni materijali te da se, po njegovom mišljenju u fokus vraćaju boje, a sive nema više na vidiku osim betona te da će godinom dominirati svjetlije nijanse.

Kada smo kod svjetlijih nijansi i prozračnosti prostora, Sandro je krenuo pažnju da u prostor voli uklopiti rasvjetu da moderne kuće i ville djeluju još luksuznije. U razgovoru nam govori kako se u ovom slučaju fokusirao na spavaću sobu i kupaonicu, ali i dnevnom boravku gdje do izražaja dolaze visilice.

Talentirani dizajner, čiji su projekti prepoznati diljem Hrvatske i Europe, govori kako nema poseban stil koji voli već želi eksperimentirati te se maksimalno prilagoditi klijentima i njihovim željama: “Smatram da je estetika jako bitna te nitko ne može negirati ljepotu i sklad prostora. Najviše u svojim radovima koristim rustiku, suvremeni i industrijski stil.”

Dizajn interijera postaje sve popularniji što dokazuju i brojne stranice koje su isključivo posvećene interijerima, uređenju i namještaju. Priliku da okupi ljubitelje dizajna Sandro je iskoristio fokusiravši svoj Instagram profil na svoje vlastite projekte, ali i dizajn koji njega osobno inspirira za daljnje stvaranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandro Užila (@sandro_uzila) on

Najviše radova do sada Užila je realizirao upravo u Istri te navodi kako zbog posebnosti Istre, prirode, mirisa i boja sve više upita dobiva baš od klijenata koji imaju želju urediti kuće za odmor u modernom stilu koji ostavlja bez daha: “Moja misija je klijentu pružiti onaj wow efekt te osigurati da se on i njegovi gosti osjećaju ugodno u prostoru sam dizajnirao. Smatram da je najbitnije da se klijentove želje poklapaju s mogućnostima, a onda inspiracija i ideje dolaze same od sebe. Vjerujem da sam to uspio i s ovim projektom” navodi Sandro, a kako izgleda cijeli projekt pogledajte u sklopu članka.

FotoPromo
Jolie domInterijeriDizajner Sandro Užila proveo nas je kroz impresivnu villu u okolici Poreča

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram