Imamo recept za “najflafastije” veganske palačinke koje ćete isprobati

Food blogerica Gladuša s nama će dijeliti ukusne i zdrave recepte koji će oduševiti sve kojima je zdrava hrana svakodnevnica, ali i sve one koji tek upuštaju u kuhinjske avanture. Gladušu pratite na blogu, Instagramu i Facebooku.

Često mi ljudi znaju reći da mi zavide jer ja “sigurno kod kuće stalno pravim neka super zanimljiva i neobična jela i nikad ne jedem ništa dosadno”. Kako li se samo prevare; s obzirom na moj stalni posao u smjenama, svaki drugi dan jedem tikvice i piletinu jer je to najjednostavinije i najbrže za napraviti, a doručkujem 101 vrstu veoma sličnog smoothieja jer nemam kada smišljati nešto drugo. Vikendima mi možete ponekad malo zavidjeti jer tada većinom eksperimentiram.

Osim smoothieja, moj top doručak je griz s voćem i maslacem od orašastih plodova. S obzirom na to da mi i taj doručak već “izlazi na nos”, konačno sam odlučila zamutiti poštene palačinke. Budući da mi za oko uvijek zapnu neke posebniji recepti, često s palačinkama doživim neuspjeh. Kada su se konačno ispekle, ove fluffy palačinke mekane kao duša, postale su moja nova opsesija!

Sastojci (za 25 manjih palacinki):

  • 200 ml zobenog mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 100 g bijelog pirovog brašna
  • 10 g kokosovog šećera
  • 20 g kokosovog ulja
  • 1 žlicica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Postupak:

1 žlicu jabučnog octa staviti u mlijeko i ostaviti sa strane. Pomiješati suhe sastojke, dodati mix mlijeka i octa, ulje i aromu vanilije. Peći palačinke na srednje jakoj vatri.

GastroGreen healthyImamo recept za "najflafastije" veganske palačinke koje ćete isprobati

Facebook

99,687FanovaLajkaj