Imamo recept za “najflafastije” veganske palačinke koje ćete isprobati

Food blogerica Gladuša s nama će dijeliti ukusne i zdrave recepte koji će oduševiti sve kojima je zdrava hrana svakodnevnica, ali i sve one koji tek upuštaju u kuhinjske avanture. Gladušu pratite na blogu, Instagramu i Facebooku.

Često mi ljudi znaju reći da mi zavide jer ja “sigurno kod kuće stalno pravim neka super zanimljiva i neobična jela i nikad ne jedem ništa dosadno”. Kako li se samo prevare; s obzirom na moj stalni posao u smjenama, svaki drugi dan jedem tikvice i piletinu jer je to najjednostavinije i najbrže za napraviti, a doručkujem 101 vrstu veoma sličnog smoothieja jer nemam kada smišljati nešto drugo. Vikendima mi možete ponekad malo zavidjeti jer tada većinom eksperimentiram.

Osim smoothieja, moj top doručak je griz s voćem i maslacem od orašastih plodova. S obzirom na to da mi i taj doručak već “izlazi na nos”, konačno sam odlučila zamutiti poštene palačinke. Budući da mi za oko uvijek zapnu neke posebniji recepti, često s palačinkama doživim neuspjeh. Kada su se konačno ispekle, ove fluffy palačinke mekane kao duša, postale su moja nova opsesija!

Sastojci (za 25 manjih palacinki):

  • 200 ml zobenog mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 100 g bijelog pirovog brašna
  • 10 g kokosovog šećera
  • 20 g kokosovog ulja
  • 1 žlicica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Postupak:

1 žlicu jabučnog octa staviti u mlijeko i ostaviti sa strane. Pomiješati suhe sastojke, dodati mix mlijeka i octa, ulje i aromu vanilije. Peći palačinke na srednje jakoj vatri.

GastroGreen healthyImamo recept za "najflafastije" veganske palačinke koje ćete isprobati

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram