Dolazi doba ispijanja najdražeg vrućeg napitka – kuhanog vina. Evo kako ga pripremiti kod kuće

Adventa možda neće biti u standardnom izdanju, ali to ne znači da se morate odreći uživanja u kuhanom vinu!

Kasnu jesen i ranu zimu ne možemo zamisliti bez toplog kuhanog vina koje nam grije i dušu i tijelo. Čim zahladi, provjereni recept za ovaj miomirisan napitak postaje tražena roba, pa smo si dali truda i krenuli u potragu za tradicionalnim načinom pripravljanja kuhanog vina. S obzirom da okusom vrućeg vina dominiraju začini, tj. naranča, cimet i klinčić, za ovaj se napitak ne trebaju koristiti vrhunska vina dubokog okusa, već će sasvim dobro poslužiti i neko prosječno vino pristupačne cijene.

Receptura se može prilagođavati mijenjanjem sastojaka, pa se kiselijem vinu tako dodaje šećer, a i začini se mogu dodavati po ukusu.

Donosimo vam recept za crno i bijelo kuhano vino.

Crno kuhano vino

Sastojci:

  • 1 litra crnog vina
  • 2 dl vode
  • limun
  • 2 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice šećera

Postupak pripreme:

Limun narežite na kriške, zagrijte vino sa šećerom i začinima, dodajte svemu limun i pustite da se sve skupa zajedno kuha oko 5 minuta. Zatim maknite s vatre, poklopite lonac i ostavite da odstoji koji sat. Prije posluživanja ponovno zagrijte napitak i poslužite vruće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @candacemphoto

Kuhano bijelo vino

Sastojci:

  • 2 litre bijelog vina
  • 1 dl vode
  • 3 naranče
  • 7 žlica šećera
  • štapić cimeta
  • 8 klinčića

Postupak pripreme:

Iscijedite sok naranče te ga dodajte u vino sa šećerom, cimetom i klinčićem. Lagano zagrijavajte sve do ključanja, smanjite vatru i pustite da lagano kuha još 15 minuta. Poslužite vruće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Анастасия▪photo▪food▪life (@sharlotkandco)

FotoPexels
GastroReceptiDolazi doba ispijanja najdražeg vrućeg napitka - kuhanog vina. Evo kako ga...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram